Τελευταία Νέα
Διεθνή

Weidmann: Παράλογο το τύπωμα χρήματος από την ΕΚΤ – Πολύ μακριά πήγε η νομισματική πολιτική

Weidmann: Παράλογο το τύπωμα χρήματος από την ΕΚΤ – Πολύ μακριά πήγε η νομισματική πολιτική
Οι αγορές κρατικών ομολόγων θα πρέπει να αποτελούν εργαλείο έκτακτης ανάγκης, σημειώνει ο κεντρικός τραπεζίτης της Γερμανίας
Η νομισματική πολιτική της ΕΚΤ έχει πάει πολύ μακριά τόνισε το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ και κεντρικός τραπεζίτης της Γερμανίας, Jens Weidmann, ενώ αποκάλεσε τα μη συμβατικά μέτρα, όπως το τύπωμα χρήματος, παράλογα.
Μιλώντας σε οικονομικό φόρουμ στο Λιχτενστάιν, ο Jens Weidmann ανέφερε ότι υπήρχε ομόφωνη συμφωνία μεταξύ των μελών του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ ότι ήταν απαραίτητη η ανάληψη περαιτέρω δράσης στη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας τον Μάρτιο.
Ειδικότερα, ανέφερε ότι «γενικά οι αποφάσεις έχουν πάει πολύ μακριά κατά την άποψή μου», για να συμπληρώσει ότι «η ολοκληρωμένη δέσμη μέτρων δεν με πείθει».
Οι τρέχουσες, δύσκολες κατά γενική ομολογία, σκέψεις για τη νομισματική πολιτική δεν θα πρέπει να υποτιμούν τους κινδύνους και να υπερεκτιμούν τη δύναμη της νομισματικής πολιτικής, σημείωσε.
Όσον αφορά τον δομικό πληθωρισμό επισήμανε ότι ακόμη είναι πολύ νωρίς για να πούμε ότι έχει υποχωρήσει μονίμως, ενώ πρόσθεσε ότι οι αγορές κυβερνητικών ομολόγων θα πρέπει να αποτελούν εργαλείο έκτακτης ανάγκης.
Τέλος, υπογράμμισε ότι πρέπει να είμαστε ευέλικτοι όσον αφορά το χρονικό πλαίσιο αύξησης του πληθωρισμού και ότι δεν πρέπει να φθάσουμε τον στόχο το νωρίτερο δυνατό με κάθε κόστος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης