Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Eurobank: Παρέθεσε γεύμα εργασίας στον κύπριο ΥΠΟΙΚ - Καραμούζης: Το παράδειγμα της Κύπρου στέλνει μήνυμα αισιοδοξίας

Eurobank: Παρέθεσε γεύμα εργασίας στον κύπριο ΥΠΟΙΚ - Καραμούζης: Το παράδειγμα της Κύπρου στέλνει μήνυμα αισιοδοξίας
Χ. Γεωργιάδης: Μέσα σε τρία χρόνια καταφέραμε να επιστρέψουμε σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης
Κλειστό γεύμα εργασίας παρέθεσε η διοίκηση της Eurobank με επίσημο προσκεκλημένο τον υπουργό Οικονομικών της Κύπρου, Χάρη Γεωργιάδη, και επιφανείς εκπροσώπους του επιχειρηματικού και εφοπλιστικού κόσμου της Ελλάδος.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της τράπεζας, εκ μέρους της Eurobank τον κύπριο υπουργό υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος του ΔΣ κ. Νικόλαος Καραμούζης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας κ. Φωκίων Καραβίας.
Στο γεύμα παραβρέθηκαν επίσης οι Αναπληρωτές Διευθύνοντες Σύμβουλοι της Τράπεζας κ.κ. Σταύρος Ιωάννου και Θεόδωρος Καλαντώνης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank Κύπρου και Επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Διεθνών Δραστηριοτήτων Eurobank κ. Μιχάλης Λούης, οι Γενικοί Διευθυντές της Eurobank κ.κ. Κώστας Βασιλείου και Δήμος Αρχοντίδης καθώς και τα στελέχη της Eurobank Κύπρου κ.κ. Χάρης Χαμπάκης Ανώτερος Γενικός Διευθυντής και Στέφανος Κασσιανίδης Γενικός Διευθυντής.
Τον κ. Γεωργιάδη συνόδευε ο στενός του συνεργάτης κ. Γεώργιος Σκλάβος.
Ο πρόεδρος της Eurobank, κ. Καραμούζης παρουσίασε τον κύπριο υπουργό στους προσκεκλημένους επιχειρηματίες και αναφέρθηκε στον καθοριστικό ρόλο του κ. Γεωργιάδη και στην επιτυχή προσπάθεια της Κύπρου να βγει επιτυχώς από την κρίση σε σύντομο χρονικό διάστημα.
«Το παράδειγμα της Κύπρου στέλνει ένα μήνυμα αισιοδοξίας σε όλους μας, ότι η Ελλάδα μπορεί να επιστρέψει ταχύτατα στην ομαλότητα, αρκεί να υπάρχει η πολιτική βούληση, να αναληφθούν δυναμικές εμπροσθοβαρείς πρωτοβουλίες, που θα πείσουν τις αγορές, τους εταίρους, την κοινωνία για τις προοπτικές της χώρας μας, αποκαθιστώντας την ελκυστικότητα του επενδυτικού και επιχειρηματικού περιβάλλοντος, την εμπιστοσύνη στις προθέσεις μας και τις πολιτικές μας, με σταθερούς σύγχρονους θεσμούς, ανοικτές ανταγωνιστικές αγορές, αποτελεσματικές μεταρρυθμίσεις και σύγχρονη κοινωνική πολιτική ευκαιριών», υπογράμμισε ο κ. Καραμούζης.
Καλωσορίζοντας τον κ. Γεωργιάδη ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank κ. Φωκίων Καραβίας, τόνισε τη σημασία που αποδίδει η Τράπεζα και το ρόλο που επιθυμεί να διαδραματίσει στην κυπριακή αγορά, επισημαίνοντας παράλληλα πως ο Όμιλος της Eurobank με την ισχυρή συμμετοχή των ιδιωτών μετόχων της, μετά την τελευταία αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, όχι μόνο αποτελεί έναν σταθερό επενδυτή στην Κύπρο αλλά προτίθεται να ενισχύσει περαιτέρω την παρουσία της στη χώρα και να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της οικονομίας με τη στήριξη των πελατών της και διεύρυνση των δραστηριοτήτων της.
Από την πλευρά του, ο κ. Χάρης Γεωργιάδης, παρουσίασε το σχέδιο της Κύπρου, για την έξοδό της από την κρίση και το Μνημόνιο τονίζοντας πως πρωταρχικό μέλημα της κυπριακής κυβέρνησης ήταν η λήψη και η εφαρμογή αποφάσεων που θα οδηγούσαν τη χώρα να πραγματοποιήσει τα σωστά βήματα προς την ανάκαμψη.
Ο κύπριος υπουργός τόνισε τη σημασία της κοινωνικής και πολιτικής συναίνεσης για την πιστή εφαρμογή των επώδυνων αλλά αναγκαίων μέτρων και την συστηματική μεταρρυθμιστική προσπάθεια της χώρας η οποία, όπως σημείωσε, συνεχίζεται ακόμη.
«Μέσα σε τρία χρόνια καταφέραμε να επιστρέψουμε σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, καταγράφοντας πρωτογενές πλεόνασμα και μάλιστα δύο χρόνια νωρίτερα από τον προγραμματισμένο χρόνο, ενισχύοντας παράλληλα τη βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους της χώρας.
Τα επιτεύγματα αυτά επέτρεψαν ταυτόχρονα την αποκατάσταση της ευστάθειας του τραπεζικού συστήματος και την άρση όλων των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων και να κερδίσουμε ξανά την εμπιστοσύνη των αγορών, των ευρωπαίων εταίρων και της κυπριακής κοινωνίας».
Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε εν συντομία στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων της Κύπρου και στις προοπτικές δυναμικής ανάπτυξης της οικονομίας της στο εγγύς μέλλον.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης