Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Frontex: Ζητήσαμε 1.500 αστυνομικούς από χώρες ΕΕ και Σένγκεν και έχουν έρθει στην Ελλάδα μόλις 396

Frontex: Ζητήσαμε 1.500 αστυνομικούς από χώρες ΕΕ και Σένγκεν και έχουν έρθει στην Ελλάδα μόλις 396

Νέα επείγουσα έκκληση για αποστολή εξειδικευμένων αστυνομικών από τον επικεφαλής της Frontex 
Ηχηρό μήνυμα για έλλειψη συνεργασίας από σειρά χωρών της ΕΕ και γενικότερα της ζώνης Σένγκεν έστειλε, εκ νέου, η Frontex καθώς, όπως τόνισε σε ανακοίνωση της, από τους 1.500 αστυνομικούς που έχουν ζητηθεί να έρθουν στην Ελλάδα, έχουν διατεθεί μέχρι στιγμής μόλις 396.
Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για τη Διαχείριση της Επιχειρησιακής Συνεργασίας στα Εξωτερικά Σύνορα των κρατών μελών της ΕΕ, όπως είναι η αναλυτική ονομασία της Frontex, υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του ότι «κατόπιν της έκκλησης που είχε απευθύνει ο FRONTEX την Παρασκευή οι χώρες μέλη προσέφεραν μέχρι στιγμής 396 αστυνομικούς από τους 1.500 που είχαν ζητηθεί.
Η FRONTEX έχει επίσης δεχθεί προσφορές που φέρνουν στους 47 τους ειδικούς στην επανεισδοχή (προσφύγων και μεταναστών) από τους 50 που είχε ζητήσει ο Οργανισμός», ανέφερε ο εκτελεστικός διευθυντής του Οργανισμού, Fabrice Leggeri, σύμφωνα με ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα στη Βαρσοβία.
«Προτρέπω τις άλλες χώρες μέλη να στείλουν ακόμη περισσότερους αστυνομικούς, για να υποστηρίξουμε την επανεισδοχή από την Τουρκία, όπως συμφωνήθηκε με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο», επέμεινε ο Leggeri.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο της FRONTEX, το προσωπικό αυτό είναι μέρος των 4.000 Ευρωπαίων δημόσιων λειτουργών που προβλέπεται να κινητοποιηθούν για να τεθεί σε εφαρμογή η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, η οποία επιτεύχθηκε την περασμένη εβδομάδα μεταξύ ΕΕ - Τουρκίας και τυπικά τέθηκε σε ισχύ την Κυριακή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης