Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Danske Bank: Άνοιξη… στις αναδυόμενες αγορές – Ενισχύονται τα νομίσματά τους

Danske Bank: Άνοιξη… στις αναδυόμενες αγορές – Ενισχύονται τα νομίσματά τους
Ένας λόγος της ενίσχυσης των νομισμάτων είναι ότι βρέθηκαν σε πολύ φθηνά επίπεδα μετά την πτώση που κατέγραψαν τα δύο τελευταία χρόνια
Τη σημαντική ενίσχυση των νομισμάτων των αναδυόμενων αγορών το 2016, σε μια περίοδο που άλλα ριψοκίνδυνα assets έχουν γενικά υποχωρήσει, επισημαίνει η Danske Bank.
Η ισχυρή αυτή επίδοση, επισημαίνει η δανέζική τράπεζα, εξηγείται πρώτον, από το γεγονός ότι πολλά από τα νομίσματα των αναδυόμενων αγορών ήταν σε πολύ φθηνά επίπεδα, μετά το πλήγμα που δέχθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια.
Επιπλέον, μετά το ταραχώδες ξεκίνημα της νέας χρονιάς, οι χειρότεροι φόβοι για μια κατάρρευση της Κίνας έχουν υποχωρήσει και οι τιμές των εμπορευμάτων ανακάμπτουν.
Όσον αφορά το αν τα νομίσματα των αναδυόμενων αγορών θα συνεχίσουν να παρουσιάζουν καλή πορεία, η Danske Bank δεν το αποκλείει, τουλάχιστον όσο η FED διατηρεί τη σχετικά ήπια στάση της.
Όπως σημειώνει, ο συνδυασμός της σχετικά υγιώς αναπτυσσόμενης αμερικανικής οικονομίας και της ανάπτυξης μισθών ίσως να είναι για το καλό τόσο για τις ΗΠΑ όσο και τις αναδυόμενες αγορές.
Βεβαίως, η Danske Bank επισημαίνει ότι ενώ εν γένει οι αναδυόμενες αγορές τα πάνε καλά, υπάρχουν κάποιες που ακόμη παλεύουν μετά την κατάρρευση των τιμών των εμπορευμάτων εν μέσω αδύναμης πολιτικής κατάστασης και κυρίως η Βραζιλία και η Νότιος Αφρική.
Επιπλέον, το άγχος της FED ίσως να επιστρέψει στα τέλη του καλοκαιριού, αν η σταθερή βελτίωση της αμερικανικής οικονομίας συνεχιστεί.
Επομένως, καταλήγει η Danske Bank, οι χώρες των αναδυόμενων αγορών θα απολαύσουν την άνοιξη όσο αυτή διαρκεί…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης