Τελευταία Νέα
Πολιτική

Υπέρ της επιτάχυνσης της αξιολόγησης τάσσεται η επιτροπή ECON του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Υπέρ της επιτάχυνσης της αξιολόγησης τάσσεται η επιτροπή ECON του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
Τσίπρας: Η Ελλάδα βρίσκεται στο τέλος ενός δύσκολου δρόμου και έρχεται επιτέλους η στιγμή της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας
Συνάντηση με την Ομάδα Εργασίας της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής (ECON) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την παρακολούθηση του ελληνικού προγράμματος και των επιπτώσεών του, πραγματοποίησε σήμερα Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016 ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.
Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν ευρωβουλευτές με επικεφαλής τον πρόεδρο της Επιτροπής ECON, Roberto Gualtieri.
Κατά τη συζήτηση, οι εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επεσήμαναν, ότι παρότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν συμμετέχει απευθείας στη διαπραγμάτευση, ο ελεγκτικός του ρόλος μπορεί να συνεισφέρει στη γρήγορη και επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης.
Οι ευρωβουλευτές της αντιπροσωπείας εξέφρασαν την ικανοποίησή τους «για τη σύγκλιση απόψεων και το κοινό έδαφος» που έχει επιτευχθεί μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των ευρωπαϊκών θεσμών, ενώ παράλληλα τόνισαν ότι η ελάφρυνση του ελληνικού δημοσίου χρέους θα αποτελούσε σημαντικό στοιχείο για τη ανάκαμψη και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.
Ο πρωθυπουργός ανέφερε, ότι η εμπλοκή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην αξιολόγηση θα συμβάλει στην προστασία του ευρωπαϊκού κεκτημένου και της κοινωνικής συνοχής στην Ελλάδα, καθώς και στη διαφάνεια της διαδικασίας.
Αναφορικά με τις πολιτικές των τελευταίων ετών, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε, ότι αυτές επικεντρώνονταν στο δημοσιονομικό σκέλος και όχι στην παραγωγική ανασυγκρότηση και την προώθηση ενός βιώσιμου οικονομικού μοντέλου.
Η Ελλάδα, προσέθεσε, βρίσκεται σήμερα στο τέλος ενός δύσκολου δρόμου και έρχεται επιτέλους η στιγμή της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης