Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ν.Δ.: Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων αποτελεί το νέο θύμα της Κυβέρνησης

tags :
Ν.Δ.: Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων αποτελεί το νέο θύμα της Κυβέρνησης
Κοινή ερώτηση στη Βουλή κατέθεσαν οι βουλευτές Όλγα Κεφαλογιάννη και Κώστας Καραμανλής
Ερώτηση αναφορικά με την υπονόμευση του έργου της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων κατέθεσαν στη Βουλή η Συντονίστρια Παραγωγής και Εμπορίου της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Α’ Αθηνών, κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Υπεύθυνος του Τομέα Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Βουλευτής Σερρών, κ. Κώστας Καραμανλής.
Σχετικά με το θέμα αυτό, οι δύο βουλευτές έκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση:
Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, μετά την αφαίρεση των ουσιαστικών αρμοδιοτήτων του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, την επίθεση κατά της Ρυθμιστικής Αρχής Ενεργείας, την παράκαμψη της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων, έρχονται τώρα να υπονομεύσουν και το έργο της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).
Η Κυβέρνηση, όχι μόνο κωφεύει στις εκκλήσεις για άμεση τοποθέτηση Προέδρου στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, μιας και η θέση αυτή παραμένει κενή από τις 23 Ιανουαρίου 2015, αλλά έρχεται τώρα να την παρακάμψει, χρησιμοποιώντας αυτό το γεγονός ως επιχείρημα.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Εγκύκλιος που εξέδωσε το Υπουργείο ΥΠΟ.ΜΕ.ΔΙ., αναφορικά με την επέκταση του δικαιώματος εκπομπής των Τοπικών Ραδιοφωνικών Σταθμών από τα όρια του Νομού, σ’ αυτά της Περιφέρειας, παρακάμπτοντας πλήρως τον έλεγχο της Ρυθμιστικής Αρχής.
Και σαν να μην έφτανε αυτό, η Κυβέρνηση αποφάσισε την αναστολή των πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης, μέχρι τη νόμιμη συγκρότηση της ολομέλειας της ΕΕΤΤ, την οποία η ίδια με τις πράξεις της μπλοκάρει.
Ο εμπαιγμός της Κυβέρνησης σε ό,τι αφορά το θεσμό των Ανεξαρτήτων Αρχών δεν έχει πλέον όρια. Και δυστυχώς είναι εμφανής σε όλες τις πολιτικές ενέργειες και τις αποφάσεις της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης