Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοχάρης (Το Ποτάμι): Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει αλλεργία στις μεταρρυθμίσεις

Θεοχάρης (Το Ποτάμι): Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει αλλεργία στις μεταρρυθμίσεις
«Είστε άξιοι συνεχιστές των προηγούμενων κυβερνήσεων που είχαν αλλεργία στις μεταρρυθμίσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Χ. Θεοχάρης
Την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει «αλλεργία στις μεταρρυθμίσεις» διατύπωσε ο βουλευτής του Ποταμιού, κ. Χάρης Θεοχάρης, στο πλαίσιο ομιλίας του στην Ολομέλεια της Βουλής.
Ειδικότερα, έκανε λόγο για «απόλυτη αναντιστοιχία λόγων και έργων της κυβέρνησης στο ζήτημα της φοροδιαφυγής, όπως και σε αυτό της διαφθοράς», προσθέτοντας πως δεν ξέρει αν πρέπει να θεωρήσει αυτή την αναντιστοιχία «πολιτική ανικανότητα ή αδιαφορία.
Συνεχίζοντας, τόνισε πως η κυβέρνηση ανέπτυξε μια ολόκληρη παραφιλολογία γύρω από τις λίστες χωρίς ιδιαίτερα αποτελέσματα, ενώ την ίδια στιγμή τα στοιχεία για το 2015 δείχνουν ότι η φοροδιαφυγή στον ΦΠΑ αυξήθηκε.
Αναφερόμενος στην υπό ενσωμάτωση οδηγία για την ανταλλαγή πληροφοριών, ο κ. Θεοχάρης υπογράμμισε ότι το πλαίσιο και η πρόσβαση στην πληροφορία από μόνα τους δεν είναι αρκετά: «Πρέπει να μπορούν να αξιοποιηθούν και να μην μένουμε στις δηλώσεις εντυπωσιασμού αποκλειστικά για εσωτερική κατανάλωση.
Η κυβέρνηση θα κριθεί από την αποτελεσματικότητά της να χρησιμοποιήσει αυτήν την πληροφόρηση».
Σημείωσε, δε, ότι με αυτό το νομοσχέδιο δε θεσμοθετούμε την δυνατότητά μας να αξιοποιήσουμε στοιχεία αλλά την υποχρέωση μας να παρέχουμε στοιχεία σε άλλα κράτη-μέλη.
Σε σχέση με την τροπολογία που αναβάλει την μεταρρύθμιση για τα θέματα του πτωχευτικού κώδικα, σχολίασε ότι την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση επιβάλει τσεκούρι 5,5 δις μέτρων στην μέση οικογένεια, ένα μέτρο καθαρά μεταρρυθμιστικού χαρακτήρα το βάζει στον πάγο.
«Είστε άξιοι συνεχιστές των προηγούμενων κυβερνήσεων που είχαν αλλεργία στις μεταρρυθμίσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Στη συνέχεια ο Χ. Θεοχάρης τόνισε ότι η τροπολογία του Υπουργείου Περιβάλλοντος σχετικά με την στελέχωση της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων, παρακάμπτει και καταστρατηγεί τον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα. Γιατί, σημείωσε, η κυβέρνηση ρυθμίζει όλα τα θέματα της δημόσιας διοίκησης με εξαιρέσεις ώστε να κρατάει ομήρους τους υπάλληλους.
Την ίδια ώρα, όπως είπε, οι καταθέσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων είναι σε χαμηλότερο επίπεδο από ότι ήταν τον Ιούνιο με την επιβολή των capital controls.
«Αφού δεν υπάρχει εμπιστοσύνη να φέρει ο κόσμος τα χρήματά του στις τράπεζες δεν θα υπάρξει και εμπιστοσύνη να έρθουν ξένοι επενδυτές», κατέληξε ο βουλευτής του Ποταμιού.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης