Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρούγκαλος (υπ.Εργασίας): Η αξιολόγηση μπορεί να κλείσει πριν από τις 15 -17 Απριλίου

Κατρούγκαλος (υπ.Εργασίας): Η αξιολόγηση μπορεί να κλείσει πριν από τις 15 -17 Απριλίου
Διήμερη επίσκεψη του υπουργού Εργασίας στις ΗΠΑ
Την αισιοδοξία του ότι η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος μπορεί να ολοκληρωθεί από την σύνοδο του ΔΝΤ στις 15 – 17 Απριλίου εξέφρασε ο υπουργός Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλος.
Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης που πραγματοποιεί από χθες σε Ουάσινγκτον και Νέα Υόρκη, όπου και μιλά σε εκδηλώσεις και συνέδρια, ο κ.Κατρούγκαλος υποστήριξε πως υπάρχουν ανοιχτά θέματα στις συνομιλίες με τους θεσμούς, τονίζοντας ότι «είναι ρεαλιστικό να ελπίζουμε ότι μπορεί να έχει τελειώσει μέχρι την Εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ».
«Με την προϋπόθεση βέβαια ότι δεν θα προβληθούν εκ μέρους των δανειστών μας απαιτήσεις που θα ξεπερνούν αυτά τα οποία έχουν συμφωνηθεί στην συμφωνία του Ιουλίου.
Η ελληνική Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να σεβαστεί την υπογραφή της, αλλά και να μην δεχθεί καμία άλλη απαίτηση που δεν περιέχεται στη συμφωνία αυτή» τόνισε ο κ.Κατρούγκαλος.
Σήμερα ο κ.Κατρούγκαλος θα μιλήσει σε συνέδριο που διοργανώνει το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, όπου μεταξύ άλλων καλεσμένος είναι και ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Mario Monti.
Το θέμα του συνεδρίου «Τεχνοκρατία και Δημοκρατία» και το ερώτημα, όπως είπε ο υπουργός, είναι, αν είναι δυνατόν να έχουμε λύσεις στα οικονομικά ζητήματα, οι οποίες να είναι πλήρως απο-πολιτικοποιημένες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης