Τελευταία Νέα
Διεθνή

Die Welt: Η επιτυχία της Κύπρου να αποτελέσει παράδειγμα για την Ελλάδα - Μετέωρες οι ελληνικές μεταρρυθμίσεις

Die Welt: Η επιτυχία της Κύπρου να αποτελέσει παράδειγμα για την Ελλάδα - Μετέωρες οι ελληνικές μεταρρυθμίσεις
«Γεγονός είναι ότι τα μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα ήταν υπερβολικά σκληρά», παραδέχεται, εντούτοις, η γερμανική εφημερίδα
Την εκτίμηση ότι η επιτυχία της Κύπρου, η οποία ολοκλήρωσε επίσημα το οικονομικό πρόγραμμα προσαρμογής, πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα για την Ελλάδα, διατυπώνει η γερμανική εφημερίδα “Die Welt”, σε σημερινό (1/4) δημοσίευμά της.
Ειδικότερα, η γερμανική εφημερίδα προβαίνει σε σύγκριση των δύο χωρών, επισημαίνοντας πως ενώ η Κύπρος ολοκλήρωσε με επιτυχία το πρόγραμμα, οι πρόοδοι στην ελληνική περίπτωση είναι περιορισμένες.
«Η μόνη από τις πέντε χώρες που δεν κατάφερε να εξέλθει του μνημονίου είναι η Ελλάδα», σημειώνει η εφημερίδα χαρακτηριστικά, ενώ προσθέτει πως «η χώρα βρίσκεται στο τρίτο πρόγραμμα προσαρμογής και χρειάζεται όλο και περισσότερη βοήθεια, ενώ την ίδια στιγμή η Κύπρος δεν απορρόφησε από τα 10 δισ. της οικονομικής στήριξης ούτε το 30%».
Πάντως, η Welt παραδέχεται ότι τα μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα ήταν υπερβολικά σκληρά.
Αντιθέτως, εκτιμά ότι «στην Κύπρο δεν επαναλήφθηκε το ίδιο λάθος, αποφεύχθηκαν οι φορολογικές αυξήσεις σε τομείς που σχετίζονται άμεσα με την ανάπτυξη, ενώ έγινε αποδοτικότερο το φορολογικό σύστημα της χώρας»
«Ακριβώς αυτές οι μεταρρυθμίσεις βρίσκονται μετέωρες στην Ελλάδα», καταλήγει η γερμανική εφημερίδα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης