Τελευταία Νέα
Bank Insider

Nomura: Τα νέα μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης δεν θα περάσουν... Οι στόχοι δεν θα επιτευχθούν

tags :
Nomura: Τα νέα μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης δεν θα περάσουν... Οι στόχοι δεν θα επιτευχθούν
Οι κίνδυνοι για την ελληνική οικονομία τους επόμενους 3-6 μήνες είναι εξαιρετικά υψηλοί, με τη συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ κυβέρνησης και Τρόικας να προσφέρει μόνο προσωρινή ανακούφιση. Αυτό αναφέρει στη σημερινή της έκθεση η Nomura, υπό τον τίτλο "Greece: More fiscal twist" (Ελλάδα: Περισσότεροι δημοσιονομικοί ελιγμοί), στην οποία και επισημαίνει ότι οι στόχοι για το 2011 δεν θα επιτευχθούν.
Οι εγχώριες πολιτικές ανισορροπίες θα ενταθούν το επόμενο διάστημα, όσο τα νέα μέτρα θα πρέπει να εγκριθούν και να ψηφιστούν, αναφέρει η Nomura. Μάλιστα, η κυβέρνηση πρέπει να εγκρίνει και άλλο ένα πακέτο μέτρων, αυτό που ανακοινώθηκε τον περασμένο Ιούνιο, το οποίο θα τεθεί σε εφαρμογή από αυτό τον μήνα. Είναι ασαφές αν μπορεί να επιτευχθεί αυτό, αναφέρει χαρακτηριστικά η Nomura.
Επιπλέον, ο ιαπωνικός οίκος αναφέρει ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να πετύχει το στόχο του πρωτογενούς ελλείμματος του 0,9%, το οποίο πιθανότατα να κλείσει στο 1,9%, την ώρα μάλιστα που αναμένεται να εγκριθούν μέτρα λιτότητας 5,2% του ΑΕΠ. Χωρίς να μπορεί κάποιος στην παρούσα φάση να ποσοτικοποιήσει τα μέτρα που απαιτούνται, για το 2012 αναμένεται να φτάσουν το 3%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης