Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Guardian: Παγκόσμιο σκάνδαλο φοροδιαφυγής στον Παναμά - Αρχηγοί κρατών έκρυβαν εκατομμύρια σε offshore εταιρείες

Guardian: Παγκόσμιο σκάνδαλο φοροδιαφυγής στον Παναμά - Αρχηγοί κρατών έκρυβαν εκατομμύρια σε offshore εταιρείες
Η λίστα περιλαμβάνει τα ονόματα 12 ηγετών κρατών, ανάμεσά τους και του Putin, 143 πολιτικών και των οικογενειών τους και πολλών ισχυρών του πλανήτη
Λίστα με κρυμμένες καταθέσεις εκατομμυρίων ακόμη και δισ δολαρίων σε offshore καταθέσεις στον Παναμά αποκάλυψαν 370 δημοσιογράφοι από 100 δημοσιογραφικούς οργανισμούς σε μια συντονισμένη προσπάθεια εκθέτοντας ηγέτες κρατών, πολιτικούς, διασημότητες ακόμη και πολυεθνικές τράπεζες όπως η Ρωσική Εμπορική τράπεζα Κύπρου.
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη δημοσιογραφική έρευνα που έγινε ποτέ από την οποία δημοσιοποιήθηκαν εκατοντάδες σελίδες με ονόματα πανίσχυρων ανθρώπων.
Ανάμεσα στα ονόματα, που προτίμησαν να κρύψουν ένα τεράστιο μέρος της περιουσίας τους σε παράκτιες εταιρείες είναι ο πανίσχυρος ρώσος πρόεδρος V. Putin, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Petro Poroshenko, ο πρώην πρωθυπουργός του Ιράκ Ayad Allawi, ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Nawaz Sharif, ο γιός του πρώην ισχυρού άνδρα της Αιγύπτου Alaa Mubarak και ο πρωθυπουργός της Ισλανδίας Sigmundur Davíð Gunnlaugsson.
Η λίστα περιλαμβάνει ακόμη ονόματα 12 συνολικά ηγετών κρατών, 143 πολιτικών και των οικογενειών τους, ανάμεσά τους δεκάδες βρετανοί πολιτικοί, και μέλη του ΚΚ Κίνας, μέλη της FIFA, ο πρώην  ισχυρός άνδρας της UEFA Michel Plattini ακόμη και ο Lionel Messi.
Επιπλέον αναφέρονται τα ονόματα ισχυρών οικονομικά ατόμων που χρηματοδοτούν καθεστώτα όπως αυτό της Βόρειας Κορέας, της Ζιμπάμπουε, του Ιράν, της Συρίας ακόμη και της Ρωσίας.
Ο Βρετανός πρωθυπουργός μετά τις καυτές αποκαλύψεις για μέλη της βρετανικής Βουλής δεσμεύτηκε να βγάλει στη δημοσιότητα τα φορολογικά στοιχεία των βουλευτών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης