Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μπακογιάννη: Ζητάμε εκλογές τώρα - Συμφωνώ εν μέρει με το ΔΝΤ - Λάθος το μείγμα ακολουθούμενης πολιτικής

Μπακογιάννη: Ζητάμε εκλογές τώρα - Συμφωνώ εν μέρει με το ΔΝΤ - Λάθος το μείγμα ακολουθούμενης πολιτικής
«Θα δώσουμε προοπτική, θα δώσουμε δουλειές και θα υπάρξει ανάπτυξη», υποσχέθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη
Εκλογές τώρα ζήτησε ως μόνη λύση για τη χώρα η πρώην υπουργός Εξωτερικών και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη το βράδυ της Δευτέρας 4 Απριλίου 2016, μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή «Στον Ενικό» του Star.
Σύμφωνα με την ίδια, έρχονται φόροι «που θα γονατίσουν την οικονομία» στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με τους θεσμούς.
Επισημαίνοντας τις ασφυκτικές δανειακές προθεσμίες με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη η χώρα, η Μπακογιάννη υπενθύμισε, ότι οι ίδιοι οι υπουργοί της κυβέρνησης προειδοποιούν πως η πρώτη αξιολόγηση του τρίτου προγράμματος διάσωσης της Ελλάδος θα πρέπει να έχει οπωσδήποτε ολοκληρωθεί πριν τον Ιούνιο 2016.
«Αν ήμασταν κυβέρνηση θα είχαμε κλείσει την αξιολόγηση με μείγμα άλλης πολιτικής», τόνισε, αναφέροντας ότι συμφωνεί με ορισμένα μέτρα που προτείνει το ΔΝΤ, όπως για παράδειγμα τη μείωση των φόρων.
Εάν βγει η Νέα Δημοκρατία - σε περίπτωση εκλογών - η διαπραγμάτευση θα κλείσει άμεσα, είπε η Μπακογιάννη, τονίζοντας την ανάγκη αλλαγής του μείγματος ακολουθούμενης πολιτικής.
Υποσχέθηκε, ότι «θα δώσουμε προοπτική, θα δώσουμε δουλειές και θα υπάρξει ανάπτυξη», σε περίπτωση που η Νέα Δημοκρατία αναλάβει την εξουσία.
Αναφερόμενη στις διαρροές WikiLeaks, είπε ότι αν η κυβέρνηση πιστεύει ότι το ΔΝΤ θέλει να χρεοκοπήσει τη χώρα τότε θα πρέπει να κόψει τις γέφυρες με αυτό.
Κατά την ίδια, η έγγραφή απάντηση της επικεφαλής του ΔΝΤ, Christine Lagarde στην επιστολή του πρωθυπουργού «φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση την κυβέρνηση».
Τελικά, η Μπακογιάννη αναρωτήθηκε: «Σε 17 ώρες διαπραγμάτευση ο κ. Τσίπρας δεν πρόλαβε να τους πει πως δεν θέλει το ΔΝΤ;».
Όπως επεσήμανε, θα ήταν «χαρούμενη αν δεν υπήρχε το ΔΝΤ στη συμφωνία».
Κατά την άποψή της, η Ελλάδα κάνει δύο παράλληλες διαπραγματεύσεις: Μία με την Ε.Ε. και άλλη μία με το ΔΝΤ.
Η Μπακογιάννη σχολίασε, ότι όταν ήρθε η συμφωνία του Ιουλίου του 2015 στη Βουλή, η Ν.Δ. είπε ότι «δεν βγαίνει», ότι είναι ένα κάκιστο πρόγραμμα.
«Αναλαμβάνουμε την υποχρέωση αύριο το πρωί να διαπραγματευτούμε με καλύτερους όρους», όπως ανέφερε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης