Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Το Grexit επιστρέφει στην επικαιρότητα - Το ΔΝΤ πιέζει για ελάφρυνση χρέους, αλλά η Γερμανία αντιδρά

Goldman Sachs: Το Grexit επιστρέφει στην επικαιρότητα - Το ΔΝΤ πιέζει για ελάφρυνση χρέους, αλλά η Γερμανία αντιδρά
Οι πολιτικές εντάσεις είναι πιθανό καταγράψουν μία «έκρηξη» μέσα τον επόμενο μήνα
Στην επανεμφάνιση της έντασης μεταξύ Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Γερμανίας και Ελλάδας αναφέρεται σε 5σέλιδη έκθεσή της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας Goldman Sachs, με τίτλο «Global Markets Daily: Political risks underpriced in Euro (Ardagna)» (Υποτιμημένοι πολιτικοί κίνδυνοι σχετικά με το ευρώ), που σας παρουσιάζει το bankingnews.gr.
Μεταξύ άλλων, στη συγκεκριμένη έκθεση τονίζεται ότι τα σενάρια για ένα Grexit ανακάμπτουν και πάλι, με την ημερομηνία της 20ής Ιουλίου να αποτελεί το ορόσημο σε όλη αυτή την διαδικασία.
Συγκεκριμένα, στις 20 Ιουλίου η Ελλάδα έχει να αποπληρώσει οφειλές ύψους 2,2 δισ. ευρώ προς την ΕΚΤ.
Όπως επισημαίνει η Goldman Sachs, το ΔΝΤ εξακολουθεί να απαιτεί μεγάλης κλίμακας ελάφρυνση του ελληνικού χρέους και αμφισβητεί και πάλι τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα, ενώ παράλληλα καθυστερεί την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.
Ωστόσο, μία σημαντική ελάφρυνση του χρέους παραμένει μη αποδεκτή από τη Γερμανία και πολλές άλλες χώρες της ευρωζώνης.
Ενώ η Ελλάδα για αρκετό χρονικό διάστημα δεν αποτελεί συστημικό ρίσκο για την ευρωζώνη και η διαμάχη επ' αυτού δεν αποτελεί είδηση για τους επενδυτές, είναι σημαντικό να έχει κανείς στο μυαλό του ότι οι πολιτικές εντάσεις είναι πιθανό καταγράψουν μία «έκρηξη» μέσα τον επόμενο μήνα.
Καθώς οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται επί μακρόν και αυξάνονται οι αρνητικοί τίτλοι στα ΜΜΕ, αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει λόγο για να κρατήσει τους επενδυτές προσωρινά μακριά από το ευρώ μέσα στο Β' τρίμηνο του 2016.

GSdaily

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης