Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έφοδος από την ελβετική αστυνομία στην έδρα της UEFA λόγω εμπλοκής του Infantino στα Panama Papers

tags :
Έφοδος από την ελβετική αστυνομία στην έδρα της UEFA λόγω εμπλοκής του Infantino στα Panama Papers
Αναζητούνται στοιχεία για συμβόλαιο που φέρεται να υπέγραψε ο νυν επικεφαλής της FIFA ως στέλεχος της UEFA
Έφοδο στην έδρα της UEFA στην Νιόν της Ελβετίας έκανε η αστυνομία της χώρας προκειμένου να συλλέξει στοιχεία για ένα συμβόλαιο που φέρεται να είχε υπογράψει το πρώην στέλεχός της και νυν πρόεδρος της FIFA Gianni Infantino.
Το συγκεκριμένο συμβολαιο αναφέρεται στα έγγραφα που περιλαμβάνονται στα Panama Papers και ο διεθνής Τύπος, από την Τρίτη 5 Απριλίου 2016, σημείωνε ότι η Ευρωπαίκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία πούλησε τηλεοπτικά δικαιώματα για αγώνες του Champions League στους Αργεντινούς ιδιοκτήτες της Cross Trading, οι οποίοι φέρονται να τα μεταπώλησαν στο τηλεοπτικό δίκτυο Teleamazonas του Ισημερινού, έναντι τριπλάσιου τιμήματος.
Η UEFA έχει επιβεβαιώσει ότι ο Gianni Infantino, ο οποίος εργαζόταν τότε για λογαριασμό της, ήταν το ένα από τα δύο στελέχη της που υπέγραψαν το συμβόλαιο, αλλά αρνείται ότι η ίδια ή ο νυν επικεφαλής της έχουν διαπράξει αδίκημα.
Σημειώνεται ότι οι ιδιοκτήτες της Cross Trading είναι μεταξύ των ατόμων που παραπέμφθηκαν σε δίκη στις Ηνωμένες Πολιτείες, στο πλαίσιο του σκανδάλου διαφθοράς που έπληξε τη FIFA.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης