Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σε εξέλιξη κρίσιμη συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τους θεσμούς, σε αναζήτηση πρώτης συμφωνίας

Σε εξέλιξη κρίσιμη συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τους θεσμούς, σε αναζήτηση πρώτης συμφωνίας
Οι προσπάθειες εστιάζονται στην καταγραφή της προόδου σε ένα κείμενο, το οποίο θα μπορούσε να λάβει τη μορφή μιας ανακοίνωσης
Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η κρίσιμη συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τους εκπροσώπους των θεσμών, σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών, με ζητούμενο την καταρχήν συμφωνία.
Πιο συγκεκριμένα, από τις 18:30 το απόγευμα, βρίσκεται σε εξέλιξη η συνάντηση των υπουργών Οικονομικών και Οικονομίας, Ευκλείδη Τσακαλώτου και Γιώργου Σταθάκη, και του υπουργού αναπληρωτή Οικονομικών, Γιώργου Χουλιαράκη, με τους εκπροσώπους των θεσμών.
Στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης βρίσκεται η διαδικασία μέσω της οποίας οι έως τώρα διαπραγματεύσεις θα καταλήξουν σε ένα πρώτο κείμενο συμφωνίας μέσα στις επόμενες ημέρες.
Αναλυτικότερα, όπως έχουν αναφέρει πηγές του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με παράγοντες από την πλευρά των θεσμών, οι προσπάθειες εστιάζονται στην καταγραφή της προόδου σε ένα κείμενο, το οποίο θα μπορούσε να λάβει τη μορφή μιας ανακοίνωσης.
Σε αυτή θα γίνεται λόγος για σημαντική πρόοδο ή για την επίτευξη ενός πλαισίου ενδιάμεσης συμφωνίας (state of play).
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του BankingNews.gr, «κλειδώνουν» -εκτός απροόπτου- στη σημερινή συνάντηση με τους επικεφαλής του κουαρτέτου οι έμμεσοι φόροι ύψους 1,8 δισ. ευρώ που θα συμβάλουν στο κλείσιμο του περίφημου δημοσιονομικού «κενού», το οποίο για την τριετία 2016 - 2018 φθάνει στο 3% του ΑΕΠ ή στα 5,4 δισ. ευρώ.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης