Τελευταία Νέα
Προϊοντικά

Το ΠΛΑΙΣΙΟ αλλάζει το παιχνίδι - Τα STEM παιχνίδια είναι εδώ

tags :
Το ΠΛΑΙΣΙΟ αλλάζει το παιχνίδι - Τα STEM παιχνίδια είναι εδώ
Το ΠΛΑΙΣΙΟ κάνει παιχνίδι… στο παιχνίδι!
Υπάρχει ένα εκπαιδευτικό κίνημα που κάνει τα παιδιά να στρώνονται στο …πάτωμα για να φτιάξουν ηλεκτρικά κυκλώματα. Ένα κίνημα που κάνει τα παιδιά να πηγαίνουν από μόνα τους στο δωμάτιό τους για να διαβάσουν και να κάνουν τα πειράματά τους στη χημεία, στη μουσική, στα μαθηματικά ή να δημιουργήσουν τη δική τους γλώσσα προγραμματισμού. Και όμως, δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας, είναι το STEM και είναι η πραγματικότητα του άμεσου μέλλοντος.
Και επειδή, πρωτοπορία και τεχνολογία σημαίνει ΠΛΑΙΣΙΟ, τα STEM παιχνίδια είναι εδώ και τα έχουμε πρώτοι εμείς!
Το STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) είναι η εκπαιδευτική διαδικασία όπου τα παιδιά, χρησιμοποιώντας βασικές αρχές και αξιώματα από τις φυσικές επιστήμες, τα μαθηματικά, την επιστήμη των μηχανικών και την τεχνολογία, εμπλέκονται με διασκεδαστικό τρόπο στην επίλυση προβλημάτων και στον καινοτόμο σχεδιασμό αντικειμένων.
Ως όρος πρωτοεμφανίστηκε στις ΗΠΑ το 2001 και σήμερα αποτελεί την εκπαιδευτική τάση που αναμένεται να κυριαρχήσει στο άμεσο μέλλον στις τάξεις των σχολείων.

Το ΠΛΑΙΣΙΟ κάνει παιχνίδι …στο παιχνίδι!

Η φουτουριστική κατηγορία STEM αποτελείται από εκπαιδευτικά παιχνίδια, όπου τα παιδιά εξοικειώνονται με τη φυσική, την τεχνολογία, τη μηχανική και τα μαθηματικά.
Δεν περιμένουν τα πάντα από τον «μεγάλο», είτε αυτός είναι γονιός, είτε δάσκαλος, απεναντίας ενθαρρύνεται η προσωπική έρευνα, ο ατομικός τρόπος προσέγγισης κάθε παιχνιδιού με σκοπό τη βελτίωση του επιστημονικού τρόπου σκέψης, την άνευ όρων δημιουργικότητα και την ενίσχυση του πειραματισμού.
Και όλα αυτά, με ένα τεράστιο χαμόγελο στα χείλη τους. Γιατί αυτό δεν είναι μάθημα, δεν είναι δουλειά, είναι …παιχνίδι! Είναι STEM!

Δες τα από κοντά …μόνο στο ΠΛΑΙΣΙΟ!

• Παιχνίδια έξω από τη συσκευασία: δες, πιάσε, πειραματίσου σε κάθε κατάστημα ΠΛΑΙΣΙΟ, σε ειδικά experience points, όπου τα παιχνίδια βρίσκονται εκτός της συσκευασίας για να μπορείς να τσεκάρεις από κοντά πώς είναι πραγματικά πριν τα αγοράσεις.
• Oι specialists του Πλαισίου... φυσάνε! Εκπαιδευμένοι και εξειδικευμένοι στο παιχνίδι, οι specialists μας είναι έτοιμοι να σε πληροφορήσουν για κάθε κατηγορία παιχνιδιού και να σου λύσουν οποιαδήποτε απορία έχεις!
• Workshops για να μη μείνεις ποτέ... εκτός παιχνιδιού! Τα εργαστήρια μας διοργανώνονται με στόχο να διδάξουν στα παιδιά νέους τρόπους για να κεντρίσουν το ενδιαφέρον, τη φαντασία, τα αντανακλαστικά τους, μαθαίνοντας στην πράξη τις βασικές αρχές των επιστημών με διασκεδαστικό τρόπο.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης