Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Συμβούλιο της Επικρατείας: Έχει παραγραφτεί το πρόστιμο των 375.329 ευρώ στον Α. Μητρόπουλο

Συμβούλιο της Επικρατείας: Έχει παραγραφτεί το πρόστιμο των 375.329 ευρώ στον Α. Μητρόπουλο
Λόγω της σπουδαιότητάς του, το όλο θέμα, ωστόσο, παραπέμφθηκε για οριστική κρίση στην 7μελή σύνθεση του β' τμήματος
Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ότι είναι παραγεγραμμένο το πρόστιμο των 375.329,08 ευρώ που έχει επιβληθεί στον τέως αντιπρόεδρο της Βουλής Αλέξη Μητρόπουλο.
Εντούτοις, λόγω της σπουδαιότητας του ζητήματος, το όλο θέμα παραπέμφθηκε για οριστική κρίση στην 7μελή σύνθεση του β' τμήματος.
Ο κ. Μητρόπουλος είχε προσφύγει στο ΣτΕ και ζητούσε να αναιρεθούν δύο αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου με τις οποίες είχε απορριφθεί η προσφυγή του κατά της υπ΄ αριθμ. 482/2013 πράξης του προϊσταμένου της Δ΄ Δ.Ο.Υ. Αθηνών με την οποία του επιβλήθηκε το επίμαχο πρόστιμο των 375.329,08 ευρώ για παράβαση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων κατά το έτος 1999.
Αρχικά το πρόστιμο ανερχόταν σε 942.136,60 ευρώ, αλλά με απόφαση της επιτροπής διοικητικής επίλυσης φορολογικών διαφορών το πρόστιμο μειώθηκε σε 375.329,08 ευρώ.
Το ΣτΕ έκρινε ότι οι Εφετειακές αποφάσεις έκριναν μη νομίμως για την παράταση της 10ετους παραγραφης.
Επίσης, στην απόφαση σημειώνεται ότι η παράταση των προθεσμιών παραγραφής που επήλθαν με τους επίμαχους νόμους, αντιβαίνει στις αρχές της ασφάλειας δικαίου και της προστατευόμενης εμπιστοσύνης που επιβάλλουν τη σαφή διατύπωση των κανόνων δικαίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης