Τελευταία Νέα
Διεθνή

AFP: Απόρριψη της συμφωνίας σύνδεσης Ε.Ε. - Ουκρανίας «δείχνει» το ολλανδικό δημοψήφισμα

AFP: Απόρριψη της συμφωνίας σύνδεσης Ε.Ε. - Ουκρανίας «δείχνει» το ολλανδικό δημοψήφισμα
Το αποτέλεσμα του συγκεκριμένου δημοψηφίσματος στην Ολλανδία δεν είναι δεσμευτικό
Υπέρ της απόρριψης της συμφωνίας σύνδεσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Ουκρανία φαίνεται πως ψήφισαν οι Ολλανδοί ψηφοφόροι την Τετάρτη 6 Απριλίου 2016 σε σχετικό δημοψήφισμα, σύμφωνα με τις πρώτες ασφαλείς εκτιμήσεις για τις οποίες κάνει λόγο το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).
Μάλιστα, το AFP αναφέρει, ότι η προσέλευση των Ολλανδών ψηφοφόρων ήταν επαρκής για να καταστήσει έγκυρο το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.
Η προτεινόμενη συμφωνία σύνδεσης Ε.Ε.-Ουκρανίας έχει ήδη εγκριθεί από τις υπόλοιπες 27 χώρες της Ε.Ε. και προβλέπει την εμβάθυνση των οικονομικών και πολιτικών δεσμών της Ευρώπης με την πρώην σοβιετική δημοκρατία.
Επισημαίνεται, ότι το αποτέλεσμα του συγκεκριμένου δημοψηφίσματος στην Ολλανδία δεν είναι δεσμευτικό, όμως κατά κάποιον τρόπο δικαιώνει τη στάση της Ρωσίας, που αντιμάχεται από την πρώτη στιγμή τη συμφωνία σύνδεσης Ε.Ε.-Ουκρανίας.
Η επίμαχη συμφωνία βρέθηκε στο επίκεντρο της πολιτικής κρίσης στην Ουκρανία του 2014, η οποία οδήγησε στην ανατροπή - μετά τη φυγή του - του πρώην προέδρου της Ουκρανίας, Viktor Yanukovych, με τελική συνέπεια την απώλεια της Χερσονήσου της Κριμαίας για την Ουκρανία.
Η απόρριψη της συμφωνίας από τους Ολλανδούς ψηφοφόρους εμφανίζεται να ενισχύει τους ευρωσκεπτικιστές και να αποτελεί κακό προηγούμενο για το επικείμενο δημοψήφισμα στις 23 Ιουνίου 2016 στο Ηνωμένο Βασίλειο περί της παραμονής του ή μη στην Ε.Ε..

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης