Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Μεγαλύτερος κίνδυνος από το Brexit, ο φόρος στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές

Bloomberg: Μεγαλύτερος κίνδυνος από το Brexit, ο φόρος στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές
Το Brexit μπορεί να ωφελήσει τους ηλεκτρονικούς traders αυξάνοντας την αστάθεια
Υπάρχει ένας ακόμη μεγαλύτερος κίνδυνος για τις χρηματοπιστωτικές αγορές από το Brexit, σύμφωνα με το Bloomberg και αυτός δεν είναι άλλος από τον φόρο που εξετάζουν να επιβάλλουν δέκα ευρωπαϊκές χώρες στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές.
Πρόκειται για μια προοπτική που έχει τρομοκρατήσει τους traders της Γηραιάς Ηπείρου, με μία μάλιστα επιχείρηση στην Ολλανδία να έχει ήδη ετοιμάσει σχέδιο έκτακτης ανάγκης να μετακομίσει είτε στο Ηνωμένο Βασίλειο είτε στην Ελβετία.
Για παράδειγμα, η Flow Traders, ένας από τους μεγαλύτερους market makers της Ευρώπης, σημειώνει ότι θα πρέπει να μεταφέρει την έδρα της, αν οι ολλανδικές αρχές θέσουν σε ισχύ έναν τέτοιο φόρο.
Βέβαια, μια απόφαση υπέρ του Brexit στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου μπορεί να ωφελήσει τη Flow Traders, διότι θα αύξανε η αστάθεια και συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις αυξάνεται ο όγκος συναλλαγών.
«Έχουμε ήδη καταρτίσει plan B, αν η ολλανδική κυβέρνηση αποφασίσει να υιοθετήσει τέτοιου είδους σχέδια», σημειώνει το στέλεχος της Flow Traders, Dennis Dijkstra, προσθέτοντας ότι «αν, Θεός φυλάξοι, η ολλανδική κυβέρνηση έλεγε ότι θέλει να επιβάλλει φόρο επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, θα πρέπει να μετακινηθούμε προς το Ηνωμένο Βασίλειο ή την Ελβετία. Είμαστε προετοιμασμένοι».
Η Γερμανία και η Γαλλία ηγούνται των προσπαθειών για την εισαγωγή ενός φόρου στο trading μέσα στην Ε.Ε.
Οι 10 χώρες μέλη, που σχεδιάζουν τις προτάσεις, έχουν δώσει στον εαυτό τους διορία μέχρι τον Ιούνιο για να συμφωνήσουν στο πώς θα μπορούσε να λειτουργήσει ένας φόρος επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης