Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Στη βάση του κόμματος στρέφεται το Podemos για τη συμφωνία με τους Σοσιαλιστές και τους Ciudadanos

Ισπανία: Στη βάση του κόμματος στρέφεται το Podemos για τη συμφωνία με τους Σοσιαλιστές και τους Ciudadanos
Το ένα εκ των δύο ερωτημάτων που θα τεθεί, είναι αν επιθυμούν μια κυβέρνηση βασισμένη στη συμφωνία Rivera – Sanchez
Απογοητευμένος δηλώνει ο επικεφαλής των Podemos (Μπορούμε), Pablo Iglesias, από την πρώτη τριμερή συνάντηση με τους Σοσιαλιστές (PSOE) και τους Ciudadanos (Πολίτες), σημειώνοντας ότι το μόνο πλαίσιο για τους Σοσιαλιστές, από το οποίο δεν πρόκειται να μετακινηθούν, είναι η συμφωνία τους με τους Πολίτες.
Για αυτό, ο επικεφαλής των Podemos τόνισε ότι θα στραφεί στη βάση του κόμματός του, θέτοντας τους δύο ερωτήματα.
Το πρώτο, αν θέλουν μια κυβέρνηση βασισμένη στη συμφωνία Σοσιαλιστών – Πολιτών, και το δεύτερο, αν συμφωνούν με την πρόταση μιας κυβέρνησης της αλλαγής που υπερασπίζονται Podemos, En Comu Podem και En Marea.
Η σχετική εκλογή θα λάβει χώρα μεταξύ 14 και 16 Απριλίου και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 18 του μηνός.
Όπως ανέφερε ο Iglesias σε συνέντευξη Τύπου, μετά τη χθεσινή συνάντηση, οι Σοσιαλιστές φάνηκαν αντίθετοι σε οποιαδήποτε φόρμα κυβέρνησης που θα περιλαμβάνει τους Podemos στο κυβερνητικό σχήμα και πρόσθεσε ότι οι προτάσεις του κόμματός του είχαν μια αμετακίνητη υποδοχή και ότι αποχώρησαν πολύ απογοητευμένοι από τη συνάντηση.
Μάλιστα, ο Iglesias ανέφερε ότι θα ψηφίσει «όχι» στην πρώτη ερώτηση και «ναι» στη δεύτερη, σημειώνοντας ότι «δεν θα ήμουν ειλικρινής αν δεν έλεγα αυτό που σκέφτομαι».
Σημείωσε τέλος ότι το κόμμα του έχει κάνει υπαναχωρήσεις, όμως συναντήσαμε συνομιλητές που δεν είναι διατεθειμένοι να υποχωρήσουν σχεδόν σε τίποτα.

Επιμέλεια: Ελένη Κάτσουρα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης