Τελευταία Νέα
Οικονομία

Αλεξιάδης: Η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται ενώπιον μιας μεγάλης διαπραγμάτευσης

Αλεξιάδης: Η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται ενώπιον μιας μεγάλης διαπραγμάτευσης
Ολοκλήρωση, από κοινού με το λαό, ενός δύσκολου αγώνα χαρακτήρισε ο υπουργός το κλείσιμο της αξιολόγησης 
Η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται ενώπιον «μιας μεγάλης σύγκρουσης, μιας μεγάλης διαπραγμάτευσης» τόνισε σε ομιλία του στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.
Όπως υπογράμμισε η κυβέρνηση επιδιώκει να κλείσει την αξιολόγηση προκειμένου να ανοίξει η συζήτηση για το χρέος, ολοκληρώνοντας έναν αγώνα, όπως είπε, που πρέπει να δοθεί από κοινού με την κοινωνία.
Απευθυνόμενος σε ακροατήριο που απαρτιζόταν κυρίως από εφοριακούς, τελωνειακούς υπαλλήλους και φοροτεχνικούς, ο κ.Αλεξιάδης επισήμανε ότι τα όσα συμβαίνουν «δεν ήταν η επιλογή της κυβέρνησης».
Ωστόσο, πρόσθεσε, «θα τον δώσουμε αυτόν τον αγώνα γιατί τον χρωστάμε ως Αριστερά στους πολίτες και στην κοινωνία».
Προσέθεσε ότι η κυβέρνηση δέχεται μεγάλη επίθεση από αυτούς που θέλουν να πάρουν την εξουσία και να κάνουν πολύ χειρότερα πράγματα, «να μας γυρίσουν στο χτες», όπως είπε χαρακτηριστικά.
Υποστήριξε, επίσης, ότι η συμφωνία που πέτυχε η ελληνική κυβέρνηση τον περασμένο Ιούλιο, με τη χώρα σε πολύ δύσκολη θέση, είναι πολύ καλύτερη, σε σχέση με ό,τι υπεγράφη στο παρελθόν από τους κυρίους Σαμαρά και Βενιζέλο.
«Όμως βλέπουμε σήμερα ότι οι δανειστές προσπαθούν να φέρουν στο τραπέζι μέτρα που είναι εκτός της συμφωνίας, μέτρα που είχε συμφωνήσει η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου» τόνισε.
Ο κ. Αλεξιάδης, τέλος, έκανε λόγο για κόντρα μεταξύ ΕΕ και ΔΝΤ, στο μέσο της οποίας βρίσκεται η Ελλάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης