Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός Yatsenyuk - Ανοίγει ο δρόμος για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης

Ουκρανία: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός  Yatsenyuk - Ανοίγει ο δρόμος για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης
Τις τελευταίες εβδομάδες οι ουκρανοί διαδηλώνουν ενάντια στα φαινόμενα κυβερνητικής διαφθοράς που ταλανίζουν την χώρα 
Την παραίτηση του από τη θέση του πρωθυπουργού της Ουκρανίας ανακοίνωσε ο Arseniy Yatsenyuk αφήνοντας ανοιχτό το πεδίο για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης.
Η πτώση του από την πρωθυπουργία είναι το αποτέλεσμα έντονων διαμαρτυριών και διαδηλώσεων με βίαια επεισόδια που έχουν συγκλονίσει την χώρα τις τελευταίες εβδομάδες ενώ ο πρόεδρος της χώρας Petro Poroshenko, είχε ζητήσει την παραίτηση του από τον Φεβρουάριο.
Τις τελευταίες εβδομάδες ωστόσο, οι διαδηλώσεις στο κέντρο του Κιέβου ενάντια στον πρωθυπουργό, συχνά κατέληγαν σε επεισόδια μεταξύ πολιτών και αστυνομίας, με αποκορύφωμα τα όσα έγιναν την Παρασκευή (8/4) σε διάφορες ουκρανικές πόλεις.
με τους ουκρανούς να διαδηλώνουν ενάντια στα φαινόμενα κυβερνητικής διαφθοράς που ταλανίζουν την χώρα ζητώντας την παραίτηση της κυβέρνηση η οποία καταπάτησε τις υποσχέσεις της να πατάξει την διαφθορά σε κυβερνητικές και κρατικές θέσεις.
Η παραίτηση του πρωθυπουργού σήμερα ανοίγει τον δρόμο να επανέλθει η ηρεμία στους δρόμους των πόλεων της Ουκρανίας, σε μία χώρα που εκτός των άλλων δοκιμάζεται τόσο από τον εμφύλιο όσο και από τις κυρώσεις της Ρωσίας που έχουν φέρει την οικονομία σε εξαιρετικά δυσχερή θέση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης