Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Υποχρεωτική εξόφληση των επίμονων πιστωτών της Αργεντινής από το νέο ομολογιακό δάνειο 15 δισ. δολ.

Reuters: Υποχρεωτική εξόφληση των επίμονων πιστωτών της Αργεντινής από το νέο ομολογιακό δάνειο 15 δισ. δολ.
Η Αργεντινή συνήψε μια «ασυνήθιστη και ασυνήθιστα περίπλοκη» συμφωνία δύο φάσεων με τους επίμονους αρνητές του «κουρέματος» των ομολόγων της
Τους κύριους αρνητές του «κουρέματος» των ομολόγων της που τόλμησαν να την αμφισβητήσουν και να την κερδίσουν μετά από επίμονο 15ετή δικαστικό αγώνα, θα πληρώσει πρώτους η Αργεντινή κατά την έκδοση νέων ομολόγων αξίας έως 15 δισ. δολάρια ΗΠΑ στη διεθνή αγορά που έχει προγραμματίσει για την ερχόμενη Δευτέρα 18 Απριλίου 2016.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ειδησεογραφικού δικτύου Reuters, η Αργεντινή συνήψε μια «ασυνήθιστη και ασυνήθιστα περίπλοκη» συμφωνία δύο φάσεων με τους επίμονους πιστωτές της, ούτως ώστε να πληρωθούν πρώτοι από τη διεθνή ομολογιακή έκδοση, με το μερίδιό τους να ανεξαρτητοποιείται επισήμως από την υπόλοιπη έκδοση με ξεχωριστούς διεθνείς κωδικούς έκδοσης.
Διεθνείς συντονιστές της έκδοσης έχουν οριστεί οι τράπεζες Deutsche Bank, HSBC, JP Morgan και Santander.
Υπενθυμίζεται, ότι κάποιοι επενδυτές ομολόγων της Αργεντινής - με επικεφαλής τις εταιρείες Elliott Management και Aurelius Capital - αρνήθηκαν να αποδεχθούν τους όρους αναδιάρθρωσης-«κουρέματος» που επέβαλε η Αργεντινή στους πιστωτές της, χρεοκοπώντας το 2001.
Η περίπλοκη νομική διαμάχη μεταξύ τους, ήταν και η αιτία πρόκλησης και δεύτερης χρεοκοπίας της Αργεντινής.
Την υπόθεση έκλεισε ο νέος Αργεντίνος πρόεδρος, Mauricio Macri, ο οποίος είχε θέσει ως μία εκ των προτεραιοτήτων του τη διευθέτηση του χρονίζοντος αυτού προβλήματος.
Τελικά, τον Φεβρουάριο του 2016 ανακοινώθηκε η επίτευξη διμερούς συμφωνίας για την αποζημίωση του 90% των επίμονων ομολογιούχων, η οποία και επέτρεψε στην Αργεντινή να επιστρέψει και πάλι στις διεθνείς αγορές ομολόγων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης