Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υψηλό 5 μηνών το Brent εν μέσω προσδοκιών για πάγωμα της παραγωγής πετρελαίου – Στο +0,90% και τα 43,23 δολ.

Σε υψηλό 5 μηνών το Brent εν μέσω προσδοκιών για πάγωμα της παραγωγής πετρελαίου – Στο +0,90% και τα 43,23 δολ.
Το Brent έχει σημειώσει άνοδο 61% από το χαμηλό 12 ετών που κατέγραψε τον Ιανουάριο
Σε χαμηλό πέντε μηνών αναρριχήθηκε η τιμή του πετρελαίου σήμερα, Τρίτη, εν μέσω αυξανόμενων προσδοκιών για μια συμφωνία μεταξύ των μεγαλύτερων πετρελαιοπαραγωγών χωρών για πάγωμα της παραγωγής πετρελαίου, αλλά και των δηλώσεων του επικεφαλής της Rosneft ότι οι χαμηλές τιμές δεν θα διαρκέσουν.
Το Brent έφθασε σήμερα να καταγράφει άνοδο 1,5%, στα 43,58 δολάρια το βαρέλι, το υψηλότερο επίπεδο από την αρχή του Δεκεμβρίου.
Την προηγούμενη εβδομάδα σημείωσε άνοδο 16% και είναι σε τροχιά να καταγράψει τα μεγαλύτερα μηνιαία κέρδη σε 12 μήνες.
Σημειώνεται ότι το Brent έχει σημειώσει άνοδο 61% από το χαμηλό 12 ετών τον Ιανουάριο.
Περί τις 13:40, το πετρέλαιο Brent καταγράφει άνοδο 0,90%, στα 43,23 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό σημειώνει άνοδο 0,57%, στα 40,58 δολάρια το βαρέλι.
Σημειώνεται ότι το ράλι στο πετρέλαιο έρχεται μετά και τις δηλώσεις του επικεφαλής της ρωσικής Rosneft, της μεγαλύτερης εταιρείας πετρελαιοπαραγωγής σε όρους παραγωγής, ο οποίος επέμεινε ότι οι τιμές δεν μπορούν να παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα εν μέσω μείωσης της αμερικανικής παραγωγής «μαύρου χρυσού» και της έντονης πτώσης των επενδύσεων.
Σημειώνεται ότι την επόμενη εβδομάδα, Ρωσία, Σαουδική Αραβία και άλλες μεγάλες πετρελαιοπαραγωγές χώρες θα συναντηθούν στην Ντόχα του Κατάρ προκειμένου να συζητήσουν πάγωμα της παραγωγής πετρελαίου, κάτι που θα αποτελέσει την πρώτη συντονισμένη δράση για την ενίσχυση των τιμών του πετρελαίου από τότε που ξεκίνησαν να υποχωρούν σχεδόν πριν από δύο χρόνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης