Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Τελικά αποτελέσματα - Η Ολλανδία καταψήφισε τη συνθήκη Ε.Ε. - Ουκρανίας - Τι μέλλει γενέσθαι

Reuters: Τελικά αποτελέσματα - Η Ολλανδία καταψήφισε τη συνθήκη Ε.Ε. - Ουκρανίας - Τι μέλλει γενέσθαι
Ο πρωθυπουργός Mark Rutte είπε στους ψηφοφόρους ότι η Ολλανδία δεν θα επικυρώσει τη Συνθήκη με τη σημερινή της μορφή, αλλά υπάρχει ένας μακρύς δρόμος προτού μπορέσει να τροποποιηθεί
Οι Ολλανδοί ψηφοφόροι απέρριψαν οριστικά τη συνθήκη Ε.Ε.-Ουκρανίας με μεγάλη διαφορά, στο μη δεσμευτικό δημοψήφισμα που διεξήχθη την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα που δημοσιεύθηκαν από την Εκλογική Επιτροπή της χώρας την Τρίτη 12 Απριλίου.
Όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, η επιτροπή ανακοίνωσε ότι το 61% των ψηφοφόρων είπε «όχι» στη συνθήκη, σε σύγκριση με το 38,2% που είπαν «ναι» στο δημοψήφισμα 6 Απριλίου.
Περίπου 4,1 εκατομμύρια ψηφοφόροι προσήλθαν στις κάλπες, ή το 32,3% εκείνων που μπορούσαν να ψηφίσουν, πάνω από το όριο του 30% που απαιτείται ώστε τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος να θεωρηθούν έγκυρα.
Η κυβέρνηση αναμένεται να συζητήσει στο Κοινοβούλιο για το τι θα ακολουθήσει μετά την ψηφοφορία της Τετάρτης 6 Απριλίου.
Ο πρωθυπουργός Mark Rutte είπε στους ψηφοφόρους ότι η Ολλανδία δεν θα επικυρώσει τη Συνθήκη με τη σημερινή της μορφή, αλλά υπάρχει ένας μακρύς δρόμος προτού μπορέσει να τροποποιηθεί.
Η συνθήκη για τους στενότερους δεσμούς Ε.Ε.-Ουκρανίας σε οικονομικό, πολιτικό και αμυντικό επίπεδο, έχει ήδη επικυρωθεί από όλες τις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την ίδια την Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης