Τελευταία Νέα
Διεθνή

O Volodymyr Groysman νέος πρωθυπουργός της Ουκρανίας - Έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή

O Volodymyr Groysman νέος πρωθυπουργός της Ουκρανίας - Έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή
Ανήκει στο κεντροδεξιό «Μπλοκ Petro Poroshenko», του προέδρου της Ουκρανίας που αποτελεί και τη μεγαλύτερη δύναμη στη Βουλή 
Τον διορισμό του Volodymyr Groysman στη θέση του πρωθυπουργού της Ουκρανίας ενέκρινε η Βουλή της χώρας, παρέχοντάς του ψήφο εμπιστοσύνης.
Ο διορισμός του Groysman ανοίγει τον δρόμο για τη συγκρότηση νέας κυβέρνησης, στη μεγαλύτερη πολιτική κρίση που αντιμετωπίζει μία από τις μεγαλύτερες πρώην σοβιετικές δημοκρατίες από το 2014, όταν και ανατράπηκε ο φιλορώσος πρόεδρος της χώρας Viktor Yanukovych.
«Θα σας δείξω τι σημαίνει πραγματικά να ηγείται κανείς μίας χώρας», ανέφερε ο νέος Ουκρανός πρωθυπουργός, ο οποίος αντικαθιστά τον ηγέτη του δεξιού Λαϊκού Μετώπου Arseniy Yatsenyuk.
Ο Groysman έλαβε 257 ψήφους, ενώ χρειαζόταν τουλάχιστον 226.
Ο ίδιος ανήκει στο κεντροδεξιό «Μπλοκ Petro Poroshenko», τη μεγαλύτερη δύναμη στη Βουλή της Ουκρανίας, που συγκροτήθηκε γύρω από το πρόσωπο του προέδρου της χώρας Petro Poroshenko.

Ποιός είναι ο νέος πρωθυπουργός
Ο 38χρονος Volodymyr Groysman ξεκίνησε την καριέρα του το 1994 ως εμπορικός διευθυντής μικρών επιχειρήσεων με την επωνυμία OKO και Youth.
Το 2006 εξελέγη δήμαρχος της πόλης Vinnytsia ενώ στην πολιτική εισήλθε το 2014 όπου διετέλεσε στην πρώτη κυβέρνηση Yatsenyuk ως   αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Ανάπτυξης, κατασκευών και κοινωνικών υπηρεσιών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης