Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fink (BlackRock): Τη χειρότερη κρίση του κόσμου θα επιφέρει η πολιτική των αρνητικών και πολύ χαμηλών επιτοκίων

Fink (BlackRock): Τη χειρότερη κρίση του κόσμου θα επιφέρει η πολιτική των αρνητικών και πολύ χαμηλών επιτοκίων
Απαραίτητη η εφαρμογή δημοσιονομικών μεταρρυθμίσεων από τους παγκόσμιους ηγέτες, σύμφωνα με τον επικεφαλής της BlackRock 
Ηχηρή προειδοποίηση σχετικά με την πολιτική των αρνητικών και πολύ χαμηλών επιτοκίων που εφαρμόζουν οι κεντρικές τράπεζες παγκοσμίως πραγματοποίησε σήμερα, Πέμπτη 14 Απριλίου, ο επικεφαλής της BlackRock, Larry Fink.
Ειδικότερα, μιλώντας στο αμερικανικό CNBC, ο Fink εκτίμησε ότι η πολιτική των αρνητικών και πολύ χαμηλών επιτοκίων θα επιφέρει τη χειρότερη κρίση του κόσμου, ενώ τόνισε ότι διαλύει τους καταθέτες.
Παράλληλα, κάλεσε τους ηγέτες παγκοσμίως θα να προχωρήσουν σε δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις, με στόχο να ενισχύσουν τις νομισματικές προσπάθειες για τόνωση της παγκόσμιας οικονομίας.
«Είμαστε πολύ εξαρτημένοι από τις κεντρικές τράπεζες», στην προσπάθειά μας να στηρίξουμε την παγκόσμια οικονομία, είπε χαρακτηριστικά ο Fink, ενώ υπογράμμισε ότι η πολιτική της νομισματικής χαλάρωσης υποτίθεται ότι θα εφαρμοζόταν μόνο προσωρινά.
«Τα επτά, τα οκτώ χρόνια {που εφαρμόζεται} δεν είναι προσωρινά… Δεν μπορώ να καταλάβω πως μπορεί {ακόμα} να έχει θετική επίδραση.
Ο ίδιος τόνισε πως οι πελάτες της BlackRock «πονούν», λόγω αυτής της πολιτικής, ενώ τόνισε ότι ανησυχούν για το αν θα μπορούν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους.
Στη συνέχεια, ο πρόεδρος και CEO της Fink προέβλεψε ότι η Wall Street θα κλείσει σε επίπεδα υψηλότερα από τα σημερινά στο τέλος της χρονιάς {2016}.
Παρά ταύτα υπογράμμισε ότι υπάρχουν πηγές αβεβαιότητας, όπως το ενδεχόμενο Brexit, οι εκλογές στην Ιαπωνία, αλλά και οι εκλογές στις ΗΠΑ.
Κληθείς να σχολιάσει για το αν προβλέπει αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, ο Fink σχολίασε: «Το ένστικτό μου λέει πως αν το δημοψήφισμα γινόταν σήμερα, τότε η Βρετανία δεν θα αποχωρούσε. Όμως μέχρι τον Ιούνιο μπορούν να συμβούν πολλά».
Πάντως χαρακτήρισε «επώδυνο» για την οικονομία της Βρετανίας το Brexit, ενώ θα θέσει σε κίνδυνο και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης