Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φίλης (υπ. Παιδείας): Το ζήτημα της τεχνικής εκπαίδευσης είναι απωθημένο όλων των μεταρρυθμίσεων

Φίλης (υπ. Παιδείας): Το ζήτημα της τεχνικής εκπαίδευσης είναι απωθημένο όλων των μεταρρυθμίσεων
Τι ανέφερε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Ν. Φίλης
«Το ζήτημα της τεχνικής εκπαίδευσης είναι το μεγάλο απωθημένο όλων των μεταρρυθμίσεων που έγιναν στη χώρα μας τον περασμένο αιώνα», τόνισε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Ν. Φίλης, χαιρετίζοντας την τέταρτη ημερίδα προβληματισμού, στο πλαίσιο του εθνικού διαλόγου για την Παιδεία, που ήταν αφιερωμένη στην τεχνική εκπαίδευση.
Ο στόχος της μεταρρύθμισης στην τεχνική εκπαίδευση, όπως είπε, «είναι να καταστεί ένα ελκυστικό σχολείο για τα τους μαθητές και όχι μια επιλογή β' κατηγορίας για όσους "δεν παίρνουν τα γράμματα"».
Κατά τον ίδιο, «το ζήτημα της τεχνικής εκπαίδευσης συναρτάται απόλυτα με το θέμα της ανάπτυξης και το πώς θα βγούμε από την κρίση.
Αλλά η συζήτηση δεν πρέπει να έχει τις αδράνειες του παρελθόντος ώστε να δημιουργηθεί ένα ολιστικό τεχνικό σχολείο, με καθολική μάτια στη γνώση, που θα προσανατολίζει τα παιδιά και στη δυνατότητα μιας επαγγελματικής μαθητείας, δηλαδή με μια σχέση με εργοδοτικούς και εργατικούς φορείς, βιομηχανίες, κ.λπ.».
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας (ΕΣΥΠ), Ν. Θεοτοκάς, εξέφρασε τον φόβο ότι η εκπαίδευση «θα βουλιάξει, αν δεν μπει σε μια σειρά η μεταρρύθμιση στην τεχνική εκπαίδευση».
Ο ίδιος  χαρακτήρισε την τεχνική εκπαίδευση ως τον «μεγάλο ασθενή του εκπαιδευτικού συστήματος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης