Τελευταία Νέα
Πολιτική

Με τους δημοσιονομικούς στόχους συνδέουν τις προσλήψεις στην εκπαίδευση οι θεσμοί

Με τους δημοσιονομικούς στόχους συνδέουν τις προσλήψεις στην εκπαίδευση οι θεσμοί
Το ΔΝΤ εμμένει στη θέση του κατά της δημόσιας εποπτείας των ιδιωτικών ιδρυμάτων
Με την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων και την ολοκλήρωση της αξιολόγησης συνδέουν οι θεσμοί τις μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών, για τις οποίες έχει δεσμευτεί ο αρμόδιος υπουργός, Νίκος Φίλης.
Αναλυτικότερα, σε συνάντηση που είχε το επιτελείο του υπουργείου Παιδείας με τους θεσμούς σήμερα, Τρίτη 19 Απριλίου, φέρεται ότι διαπιστώθηκε πρόοδος, με βάση όσα υποστηρίζει η ελληνική πλευρά.
Όπως ανακοινώθηκε, μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία για τα ζητήματα της εκπαίδευσης, με βάση τις εκθέσεις του ΟΟΣΑ, οι οποίες θα συνταχθούν σε δύο φάσεις, τον ερχόμενο Ιούνιο και τον Ιούλιο του 2017.
Όσον αφορά στους μόνιμους διορισμούς, στους οποίους ο υπουργός έχει δεσμευτεί να προχωρήσει σε ορίζοντα τριετίας, οι Θεσμοί συνέδεσαν το θέμα αυτό με την εξέλιξη της αξιολόγησης και τον διάλογο που διεξάγεται σε κεντρικό επίπεδο για τις δημοσιονομικές εξελίξεις.
Σημειώνεται, ακόμα, ότι σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εμμένει στη θέση του κατά της δημόσιας εποπτείας των ιδιωτικών ιδρυμάτων.
Η διαβούλευση για τη ρύθμιση ζητημάτων λειτουργίας της εκπαίδευσης θα συνεχιστεί σε τεχνικό επίπεδο.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης