Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Η JP Morgan και ο τραπεζίτης M. Klein σύμβουλοι για τη δημόσια εγγραφή της Aramco

tags :
Bloomberg: Η JP Morgan και ο τραπεζίτης M. Klein σύμβουλοι για τη δημόσια εγγραφή της Aramco
Το βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας σχεδιάζει να προχωρήσει στην πώληση μετοχών της κρατικής εταιρείας πετρελαίου το 2017 - Εκτιμάται ότι θα δημιουργηθεί η μεγαλύτερη εισηγμένη εταιρεία στον κόσμο
Η JPMorgan Chase και ο τραπεζίτης Michael Klein, το πρώην στέλεχος της επενδυτικής τραπεζικής στη Citigroup ο οποίος διατηρεί πλέον τη δική του επενδυτική εταιρεία, έχουν επιλεγεί ως σύμβουλοι για την αρχική Δημόσια Εγγραφή της κρατικής εταιρείας πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας, Aramco, σύμφωνα με πηγές κοντά στις εξελίξεις.
Όπως καταγράφει σε ρεπορτάζ του το Bloomberg, ο Klein παρέχει στην κυβέρνηση υπηρεσίες συμβουλευτικής για τη στρατηγική που πρέπει να ακολουθηθεί, ενώ η JPMorgan δουλεύει για την προετοιμασία της Δημόσιας Εγγραφής και μπορεί να βρίσκεται ανάμεσα στις ανάδοχες τράπεζες που θα αναλάβουν την όλη διαδικασία, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι οποίες ζήτησαν να μην κατονομαστούν, καθώς οι πληροφορίες αυτές δεν έχουν δημοσιοποιηθεί.
Οι διαβουλεύσεις βρίσκονται ακόμη σε προκαταρκτικό στάδιο και καμία τελική απόφαση για τη Δημόσια Εγγραφή δεν έχει ληφθεί, σύμφωνα με τους ίδιους.
Ο Πρίγκιπας Διάδοχος του θρόνου, Mohammed bin Salman, επεξεργάζεται ένα σχέδιο για την εισαγωγή της Aramco στο εγχώριο χρηματιστήριο ακόμη και μέσα στο 2017.
Η εισαγωγή της Aramco στο χρηματιστήριο μπορεί να καταστήσει το μεγαλύτερο εξαγωγέα πετρελαίου στον κόσμο τη μεγαλύτερη εισηγμένη εταιρεία παγκοσμίως, με μία αξία που υπολογίζεται σε τρισ. δολ.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές έως τώρα, τα σχέδια της Σαουδικής Αραβίας προβλέπουν την πώληση μεριδίου κάτω του 5% στην Aramco, με τα αναμενόμενα έσοδα να ανέρχονται σε 106 δισ. δολ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης