Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρούγκαλος (υπ.Εργασίας): Θα τα πάρουμε από αυτούς που φορούν μαντηλάκι και γραβάτα, σαν εμένα

Κατρούγκαλος (υπ.Εργασίας): Θα τα πάρουμε από αυτούς που φορούν μαντηλάκι και γραβάτα, σαν εμένα
Αποφασίσαμε να μοιράσουμε τη μικρότερη πίτα με δικαιότερο τρόπο είπε ο κ.Κατρούγκαλος για το ασφαλιστικό
Την θέση ότι με το νέο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό θα προστατευθούν οι αδύναμοι, οι χαμηλοσυνταξιούχοι αλλά και αυτοί που έχουν λίγα χρόνια ασφάλισης διατύπωσε ο υπουργός Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλος.
«Θα τα πάρουμε από αυτούς που φοράνε μαντηλάκι και γραβάτα, σαν εμένα» τόνισε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ.Κατρούγκαλος, υπογραμμίζοντας πως «αποφασίσαμε να μοιράσουμε τη μικρότερη πίτα με δικαιότερο τρόπο».
Ερωτηθείς για τις βουλευτικές συντάξεις οι οποίες εξαιρούνται από τους ενιαίους κανόνες του ασφαλιστικού, ο κ.Κατρούγκαλος τόνισε πως όλοι θα έχουν την ίδια μεταχείριση «από τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου μέχρι και το τελευταίο μπλοκάκι».
«Δεν είναι ευνοϊκό το καθεστώς και κανείς δεν εξαιρείται παρά μόνο οι βουλευτές που έχουν εκλεγεί πριν το 2012.
Επομένως δεν έγινε σαφές αυτό που λέει στο νομοσχέδιο.
Δηλαδή ότι όλες οι ανταποδοτικές συντάξεις, όλες οι συντάξεις για τις οποίες έχουν δοθεί εισφορές, από εδώ και πέρα πηγαίνουν σε ένα ενιαίο φορέα» είπε ο κ.Κατρούγκαλος, αναφέροντας ότι «μένουν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, εκείνες οι συντάξεις που είχαν δοθεί χωρίς να υπάρχουν εισφορές. Τέτοιες είναι όταν κάποιος πεθάνει από μία τρομοκρατική επίθεση, οι τιμητικές των καλλιτεχνών και οι βουλευτικές συντάξεις πριν από το 2012»
Αναφερόμενος στις απαιτήσεις του ΔΝΤ, ο υπουργός Εργασίας τόνισε πως «δεν αμφισβητεί μόνο αυτά που θα κάνουμε στο μέλλον αλλά και αυτά που μέχρι έχουμε πράξει μέχρι τώρα», επισημαίνοντας ότι «όλα θα φανούν την Πέμπτη μετά την ανακοίνωσή των αποτελεσμάτων της Eurostat».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης