Τελευταία Νέα
Διεθνή

BBC: ΝΑΤΟ και Ρωσία συναντήθηκαν και συμφώνησαν ότι διαφωνούν στο θέμα της Ουκρανίας

BBC: ΝΑΤΟ και Ρωσία συναντήθηκαν και συμφώνησαν ότι διαφωνούν στο θέμα της Ουκρανίας
Οι δύο πλευρές παραδέχτηκαν ότι οι διαφορές τους παραμένουν μεγάλες στην πρώτη επίσημη συνάντησή τους την τελευταία διετία
Μεγάλες παραμένουν οι διαφορές μεταξύ ΝΑΤΟ - Ρωσίας, καταρχήν, με επίκεντρο τις εξελίξεις στην Ουκρανία όπως διαπιστώθηκε στην πρώτη επίσημη συνάντηση των δύο πλευρών την τελευταία διετία.
Μετά τη συνάντηση ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg δήλωσε, όπως μεταδίδει το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, ότι «διαφωνούμε (σ.σ. με τη Ρωσία) στα γεγονότα, στην αφήγηση, στις ευθύνες» όσον αφορά στην Ουκρανία.
Ο Stoltenberg υποστήριξε ότι η Συμμαχία διαφωνεί με την άποψη της Ρωσίας ότι στην Ουκρανία μαίνεται εμφύλιος και ότι θεωρεί ότι η Μόσχα έχει αποσταθεροποιήσει την ανατολική Ουκρανία υποστηρίζοντας με κάθε τρόπο τους «αυτονομιστές».
Τόνισε, πάντως, ότι παρά τις σταθερές και επίμονες διαφορές μεταξύ των δύο πλευρών, πρέπει να υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας.
Από την πλευρά του, ο Ρώσος απεσταλμένος στη συνάντηση με το ΝΑΤΟ Alexander Grushko επέκρινε έντονα τη στάση του ΝΑΤΟ απέναντι στη χώρα του, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στις στρατιωτικές ασκήσεις που η Συμμαχία έχει εξαγγείλει ότι θα κάνει στις χώρες της Βαλτικής καθώς και στην απόφαση για ενίσχυση της στρατιωτικής παρουσίας της προς ανατολάς.
Η συνάντηση στις Βρυξέλλες διήρκεσε 90 λεπτά περισσότερο από το προγραμματισμένο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης