Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Ο Bill Gross πούλησε τα CDS της Βραζιλίας, διαβλέποντας την αύξηση του ρίσκου χώρας

Bloomberg: Ο Bill Gross πούλησε τα CDS της Βραζιλίας, διαβλέποντας την αύξηση του ρίσκου χώρας
Ο μεγαλοεπενδυτής είχε πάρει θέση τον Οκτώβριο του 2015 και «εγκατέλειψε» το Μάρτιο του 2016, βλέποντας να έρχεται η εκτίναξη των CDS
Τον Οκτώβριο του 2015, το Bloomberg ανέφερε σε ρεπορτάζ του ότι ο γνωστός μεγαλοεπενδυτής Bill Gross είχε πραγματοποιήσει ένα σημαντικό «στοίχημα» ότι η οικονομία της Βραζιλίας βελτιώνεται.
Πούλησε αρκετά CDS Βραζιλίας ώστε αυτή του η επενδυτική κίνηση να μπει στην κορυφαία δεκάδα των τοποθετήσεων του Janus Global Unconstrained Bond Fund, το οποίο διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 1,4 δισ. δολ.
Όπως επεσήμανε το Bloomberg, οι ωριμάνσεις των συμβολαίων εκείνων ήταν το Δεκέμβριο του 2015, το Μάρτιο και τον Ιούνιο του 2016.
Αυτή η κίνηση πραγματοποιήθηκε λίγο αφότου οι τιμές των CDS είχαν ξεκινήσει να υποχωρούν από τα τότε πρόσφατα υψηλά τους.



Και ερχόμαστε στο σήμερα, σε μία στιγμή που η Βραζιλία μόλις ανακοίνωσε το μεγαλύτερο έλλειμμα στον προϋπολογισμό της, η οικονομία αναμένεται ότι θα συρρικνωθεί κατά 3,6% και το πολιτικό τοπίο βρίσκεται υπό κατάρρευση, ως αποτέλεσμα της διαδικασίας αποπομπής κατά της προέδρου Rousseff.
Η απόφαση του Bill Gross να εγκαταλείψει τις θέσεις του το Μάρτιο, καθώς τα CDS είχαν ξεκινήσει να παίρνουν ξανά την ανιούσα, μοιάζει σχεδόν προφητική.



Το Bloomberg σημειώνει ότι η επενδυτική του εταιρεία μπορεί ακόμη να διατηρεί θέσεις στα CDS της Βραζιλίας, αλλά αυτές οι τοποθετήσεις δεν βρίσκονται πλέον στις 10 κορυφαίες της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης