Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδημούλης στo Bloomberg: Χωρίς βάση τα πρόσθετα μέτρα που προτείνει το ΔΝΤ – Θα προκαλέσουν εκ νέου ύφεση

Παπαδημούλης στo Bloomberg: Χωρίς βάση τα πρόσθετα μέτρα που προτείνει το ΔΝΤ – Θα προκαλέσουν εκ νέου ύφεση
Θα θέσουν σε κίνδυνο τις προοπτικές ανάπτυξης, τονίζει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου
Τα άμεσα, πρόσθετα μέτρα που προτείνει το ΔΝΤ είναι χωρίς βάση, τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, ερωτηθείς σχετικά από το Bloomberg, τονίζοντας ότι θα προκαλέσουν εκ νέου ύφεση και θα θέσουν σε κίνδυνο την ανάπτυξη.
Ειδικότερα, ο κ. Παπαδημούλης μίλησε στο ειδησεογραφικό δίκτυο με αφορμή τα στοιχεία της Eurostat και εν όψει της σημερινής συνεδρίασης του Εurogroup, τονίζοντας ότι «τα άμεσα, πρόσθετα μέτρα που προτείνει το ΔΝΤ είναι χωρίς βάση. Τέτοια μέτρα θα προκαλέσουν εκ νέου ύφεση και θα θέσουν σε κίνδυνο τις προοπτικές ανάπτυξης».
Σημειώνεται ότι τα αποτελέσματα της Eurostat παρουσιάζουν πρωτογενές πλεόνασμα 0,7% του ΑΕΠ για το 2015, όταν ο στόχος του προγράμματος που συμφωνήθηκε τον περασμένο Ιούλιο ήταν πρωτογενές έλλειμμα 0,25% και οι εκτιμήσεις του ΔΝΤ μιλούσαν για έλλειμμα 0,6%.
Η διαφορά από τον στόχο είναι της τάξης του 0,95% του ΑΕΠ, δηλαδή 1,6 δισ. ευρώ, ενώ το ΔΝΤ «έπεσε έξω» στις εκτιμήσεις του κατά 1,3% του ΑΕΠ, δηλαδή κατά 2,3 δισ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης