Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ισπανία οδεύει ολοταχώς σε εκλογές ομολόγησε ο ισπανός ΥΠΟΙΚ, Luis de Guindos, στον Dijsselbloem

Η Ισπανία οδεύει ολοταχώς σε εκλογές ομολόγησε ο ισπανός ΥΠΟΙΚ, Luis de Guindos, στον Dijsselbloem
Έχουμε πολλά προβλήματα, ομολόγησε στον επικεφαλής του Eurogroup, J. Dijsselbloem, ο ισπανός υπουργός
Ένα ανοιχτό μικρόφωνο ήταν η αιτία για να ακουστεί μια ιδιωτική συνομιλία που είχε ο ισπανός υπουργός Οικονομικών, Luis de Guindos, με τον πρόεδρο του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem, πριν από την άτυπη συνεδρίαση του υπουργών Οικονομικών της ζώνης του ευρώ, σήμερα, Παρασκευή, 22/4 στο Άμστερνταμ.
Ο ισπανός υπουργός εμπιστεύθηκε στον επικεφαλής του Eurogroup ότι η Ισπανία οδεύει ολοταχώς προς νέες εκλογές και ότι αναμένεται να υπάρξει παρόμοιο αποτέλεσμα με αυτό των εκλογών της 20ής Δεκεμβρίου 2015, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι θα επικρατήσει η κοινή λογική, διότι η χώρα αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα.
«Οδηγούμαστε σε νέες εκλογές», δήλωσε ο De Guindos στον Dijsselbloem βλέποντάς τον και όταν ο ολλανδός πολιτικός ενδιαφέρθηκε για το αποτέλεσμα, ο ισπανός υπουργός του απάντησε ότι «θα ήταν παρόμοιο» με αυτό των εκλογών της 20ής Δεκεμβρίου του 2015, όμως συμπλήρωσε ότι ελπίζει ότι μετά «θα επικρατήσει η κοινή λογική για τον σχηματισμό κυβέρνησης».
«Αντιμετωπίζουμε πολλά προβλήματα φυσικά, έχουμε πολλά ζητήματα…», εμπιστεύθηκε ο De Guindos.
Όταν ο επικεφαλής του Eurogroup πρότεινε έναν συνασπισμό αριστεράς και δεξιάς, όπως αυτή που κυβερνά τώρα την Ολλανδία, ο ισπανός υπουργός απάντησε με ένα γέλιο.

Επιμέλεια: Ελένη Κάτσουρα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης