Τελευταία Νέα
Παλμός της Αγοράς

MIG: Reverse split μία νέα μετοχή για κάθε 11 παλαιές - Αύξηση της ονομαστικής αξίας στα 5,94 ευρώ

tags :
MIG: Reverse split μία νέα μετοχή για κάθε 11 παλαιές - Αύξηση της ονομαστικής αξίας στα 5,94 ευρώ
Τη σύμπτυξη του αριθμού των μετοχών χωρίς τη μεταβολή του μετοχικού κεφαλαίου της αποφάσισε η Marfin Investment Group, κατά τη γενική συνέλευση της Εταιρίας, με αύξηση κάθε μετοχής από 0,54 ευρώ σε 5,94 ευρώ, ήτοι τη διαίρεση του μετοχικού κεφαλαίου της MIG σε 70.029.835 κοινές ονομαστικές μετοχές ονομαστικής αξίας 5,94 ευρώ, που θα εκδοθούν σε αντικατάσταση των υφισταμένων.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της MIG, οι μέτοχοι θα λαμβάνουν 1 νέα μετοχή για 11 υφιστάμενες μετοχές που θα κατέχουν κατά την ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος, η οποία θα οριστεί με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της MIG.
Κατόπιν ολοκλήρωσης του reverse split και συνεπεία αυτού, θα ακολουθήσει αναπροσαρμογή:
α) των όρων του υφισταμένου Μετατρέψιμου Ομολογιακού Δανείου (ΜΟΔ) της Εταιρίας που εκδόθηκε την 19.3.2010, συμπεριλαμβανομένων της τιμής και του λόγου μετατροπής
β) των όρων του νέου ΜΟΔ της Εταιρίας που θα εκδοθεί σύμφωνα με την από 15.6.2011 απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της Εταιρίας, συμπεριλαμβανομένων ιδίως της αναλογίας χορήγησης δικαιώματος προτίμησης στους υφισταμένους μετόχους και του εύρους της τιμής μετατροπής καθώς
γ) των όρων του υφισταμένου Προγράμματος Διάθεσης Δικαιωμάτων Προαίρεσης Αγοράς Μετοχών (Stock Option Plan) της Εταιρίας, που θεσπίσθηκε με την από  15.6.2011 απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων, και ιδίως της τιμής
εξάσκησης και του ανωτάτου αριθμού των μετοχών που δύνανται να εκδοθούν στα πλαίσια του Προγράμματος, προκειμένου να διατηρούνται ακέραια τα δικαιώματα  των εκάστοτε δικαιούχων, την οποία αναπροσαρμογή η Γενική Συνέλευση ενέκρινε.
Περαιτέρω, κατά τη γενική συνέλευση αποφασίστηκε η τροποποίηση του άρθρου 20 (Εξουσία-Αρμοδιότητες Διοικητικού Συμβουλίου) του καταστατικού της εταιρίας.
Τέλος, η γενική συνέλευση ενημερώθηκε ότι, με την από 30.8.2011 απόφασή του,  το Διοικητικό Συµβούλιο της Εταιρίας εξέλεξε τους κ.κ. David Smoot και Joseph Iskander ως νέα Μη Εκτελεστικά Μέλη του Δ.Σ. σε αντικατάσταση των παραιτηθέντων κ.κ. Deepak Padmanabhan και Abdullatif AlMulla.
Η συζήτηση για την εισαγωγή ή μη προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αθηνών του Μετατρέψιμου Ομολογιακού Δανείου ύψους έως 660.281.301 ευρώ, σύμφωνα με την απόφαση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της 15.6.2011 δεν κατέστη δυνατή λόγω μη συγκεντρώσεως της απαιτούμενης από το νόμο απαρτίας. Η  Α΄ Επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση θα συνέλθει την 10.10.2011.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης