Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παυλόπουλος στην Il Mesaggero: Η λιτότητα στην Ελλάδα πρέπει να τελειώσει- Είναι αντίθετη με την ελεύθερη οικονομία

Παυλόπουλος στην Il Mesaggero: Η λιτότητα στην Ελλάδα πρέπει να τελειώσει- Είναι αντίθετη με την ελεύθερη οικονομία
Η ελάφρυνση του χρέους είναι κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη και μάλιστα το συντομότερο δυνατό στα πλάισια του ΕΜΣ
Η λιτότητα έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις αρχές της ελεύθερης οικονομίας δήλωσε σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Il Mesaggero ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.
Αναφερόμενος στην δυσχερή που βρίσκεται η ελληνική οικονομία υποστήριξε πως η λιτότητα πρέπει να τελειώνει ενώ σχετικά με το χρέος τόνισε ότι «η ελάφρυνση του χρέους είναι κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη και μάλιστα το συντομότερο δυνατό.
Πάντα με τους κανόνες του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας».
Υπογράμμισε ακόμη τη διχογνωμία μεταξύ των δανειστών σχετικά με τη βιωσιμότητα του λέγοντας ότι «από την μία είναι κοινά αποδεκτό πως δεν είναι βιώσιμο και από την άλλη είναι αδιανόητο, με επιστημονικούς οικονομικούς όρους, να συνδέεται η βιωσιμότητά του μόνο με τον χρόνο αποπληρωμής του υπό τα τωρινά δεδομένα».
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την άποψη ότι «σε ό,τι αφορά την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης, το τέλος είναι ήδη ορατό, αλλά χρειάζεται κοινή θέση από μέρους των θεσμών ώστε να προσδιοριστούν με ακρίβεια οι υποχρεώσεις της Ελλάδας και η μελλοντική έξοδός της στις αγορές».
Μιλώντας για την προσφυγική κρίση υπογράμμισε ότι βρίσκει ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα την πρόταση του ιταλού πρωθυπουργού MatteoRenzi για το προσφυγικό ο οποίος δήλωσε ότι «οι ευρωπαίοι πρέπει να δείξουν την αλληλεγγύη του απέναντι στις χώρες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της προσφυγικής κρίσης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης