Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Γερμανικό Πρακτορείο: Τα ταμεία στην Ελλάδα είναι και πάλι άδεια - Εβδομάδα αποφάσεων ξεκινά από αύριο (25/4)

Γερμανικό Πρακτορείο: Τα ταμεία στην Ελλάδα είναι και πάλι άδεια - Εβδομάδα αποφάσεων ξεκινά από αύριο (25/4)
Tον Ιούλιο η Αθήνα καλείται να αποπληρώσει δάνεια ύψους 2,7 δις ευρώ και «η ελληνική κυβέρνηση δεν διαθέτει τα χρήματα αυτά»
Για άδεια ταμεία στην Ελλάδα κάνει λόγο το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων επικαλούμενο τις δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup J. Dijsselbloem από το Άμστερνταμ μετά το τέλος του ecofin του Σαββάτου (24/4).
Όπως αναφέρει το πρακτορείο, η ερχόμενη Μεγάλη Εβδομάδα για τους έλληνες, θα είναι και εβδομάδα αποφάσεων στο ελληνικό μεταρρυθμιστικό πόκερ καθώς οι ευρωπαίοι εταίροι ζητούν από την κυβέρνηση Τσίπρα να δρομολογήσει άμεσα και μέσα στις επόμενες ημέρες σημαντικά βήματα στο πεδίο των μεταρρυθμίσεων και περικοπών.
Από το Άμστερνταμ ο επικεφαλής του Eurogroup J. Dijsselbloem προειδοποίησε για τον κίνδυνο «άδειων ταμείων», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η ρευστότητα είναι προφανώς οριακή».
Μόνον τον Ιούλιο η Αθήνα καλείται να αποπληρώσει δάνεια ύψους 2,7 δις ευρώ και «η ελληνική κυβέρνηση δεν διαθέτει τα χρήματα αυτά», σύμφωνα με το dpa.
Αμέσως μετά τη συνάντηση των ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών στο Άμστερνταμ, οι εκπρόσωποι των δανειστών ξεκίνησαν και πάλι μέσα στο Σαββατοκύριακο τις διαπραγματεύσεις στην Αθήνα.
«Στο επίκεντρο βρίσκεται κυρίως ένα πρόσθετο πακέτο περικοπών που ζητά το Eurogroup ύψους περίπου 3,5 δις ευρώ, που θα συμφωνηθεί προληπτικά και το οποίο θα υλοποιηθεί μόνον εάν δεν επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι».
Σε περίπτωση που σημειωθεί επαρκής πρόοδος, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα συνέλθουν εκτάκτως τη Μεγάλη Πέμπτη στις Βρυξέλλες.
Το πολυσυζητημένο πακέτο μεταρρυθμίσεων ύψους 5 δις ευρώ που προβλέπει και περικοπές συντάξεων θεωρείται, αντιθέτως, «σχεδόν συμφωνημένο», κατά το dpa.
Στο Άμστερνταμ ο γερμανός υπουργός Οικονομικών W. Schaeuble εμφανίστηκε αρκετά αισιόδοξος όσον αφορά την περαιτέρω συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.
«Παρά την όποια δημόσια σύγχυση δεν είχα ποτέ αμφιβολία ότι και αυτή τη φορά θα καταφέρουμε να αντεπεξέλθουμε», δήλωσε ο γερμανός υπουργός μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών χθες Σάββατο (23/4).
Όπως σημειώνει το dpa, «σε ορισμένες χώρες της ευρωζώνης -όπως στην Ολλανδία και τη Γερμανία- η εμπλοκή του ΔΝΤ είναι μια απαραίτητη προϋπόθεση.
Ο Schaeuble επανέλαβε ότι δεν θεωρεί αναγκαία τη λήψη μέτρων για το ελληνικό χρέος τα επόμενα χρόνια».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης