Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tagesspiegel: Αν η Ελλάδα θέλει και άλλα κεφάλαια, θα πρέπει να καταπιεί ένα ακόμη πικρό χάπι, επιπλέον μέτρα λιτότητας

Tagesspiegel: Αν η Ελλάδα θέλει και άλλα κεφάλαια, θα πρέπει να καταπιεί ένα ακόμη πικρό χάπι, επιπλέον μέτρα λιτότητας
Σωστή η θέση της Γερμανίας, η οποία αρνείται το κούρεμα του χρέους, τονίζει η γερμανική εφημερίδα
Ένα ακόμη πικρό χάπι θα πρέπει να καταπιεί η Ελλάδα, αν θέλει να πάρει και άλλα κεφάλαια από το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης, ήτοι επιπλέον αυστηρά μέτρα λιτότητας, σχολιάζει σχετικά η γερμανική εφημερίδα «Tagesspiegel».
Ειδικότερα, σε σχόλιό της η εφημερίδα του Βερολίνου αναφέρει ότι είναι σωστή η θέση της γερμανικής κυβέρνησης, «η οποία αρνείται κατηγορηματικά ένα κούρεμα του χρέους», ότι «οι διαφορές μεταξύ των δανειστών δεν είναι τόσο μεγάλες» και ότι ακόμα «και ο υπουργός Οικονομικών, Wolfgang Schaeuble, δήλωσε ότι οι Έλληνες θα βοηθηθούν εάν προχωρήσουν σε μεταρρυθμίσεις».
Σύμφωνα με την «Tagesspiegel», «το καινούργιο είναι ότι, εάν η Ελλάδα θέλει να πάρει και άλλα δισεκατομμύρια από το τρίτο πακέτο βοήθειας, τότε η χώρα θα πρέπει να καταπιεί ένα ακόμα πικρό χάπι.
»Θα υποχρεωθεί υπό την πίεση των δανειστών να πάρει εκ των προτέρων και άλλα αυστηρά μέτρα λιτότητας.
Θα πρέπει να σημειωθεί όμως ότι πρόκειται για την περίοδο μετά το 2018. Και για την πολιτική αυτό είναι ένα μεγάλο χρονικό διάστημα.
Κανείς δεν ξέρει τι πρόκειται να συμβεί μέχρι τότε. Ωστόσο, το ελληνικό κοινοβούλιο θα πρέπει να ψηφίσει σήμερα μέτρα τα οποία θα ισχύσουν αμέσως σε μια εποχή που η οικονομία δεν πάει καλά.
Αυτό δεν αρέσει σε πολλούς περήφανους βουλευτές. Απαγόρευση της γνώμης; Ναι, αλλά την ευθύνη για αυτό φέρει η Αθήνα», επισημαίνει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης