Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNN: Οι επενδυτές επιστρέφουν στις αναδυόμενες οικονομίες με τοποθετήσεις άνω των 10 δισ. δολ. το τελευταίο δίμηνο

CNN: Οι επενδυτές επιστρέφουν στις αναδυόμενες οικονομίες με τοποθετήσεις άνω των 10 δισ. δολ. το τελευταίο δίμηνο
Η αναθέρμανση του ενδιαφέροντος των επενδυτών για τις αναδυόμενες αγορές οφείλεται μεταξύ άλλων στην ανάκαμψη των τιμών των εμπορευματικών πρώτων υλών
Όρεξη για ριψοκίνδυνες νέες τοποθετήσεις με μεγάλα περιθώρια κέρδους - και απωλειών - σε αναδυόμενες οικονομίες επιδεικνύουν τους τελευταίους τρεις μήνες οι επενδυτές.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του αμερικανικού ειδησεογραφικού δικτύου CNN, σχεδόν 10 δισ. δολάρια ΗΠΑ έχουν εισρεύσει μόνον το τελευταίο δίμηνο σε ομόλογα έκδοσης αναδυόμενων οικονομιών, γεγονός που έρχεται σε αντίθεση με τις καθαρές εκροές 103 δισ. δολ. από αυτές μεταξύ 2013 και 2015.
Νέα κεφάλαια εισρέουν μεταξύ άλλων στις κεφαλαιαγορές των αναδυόμενων οικονομιών, αν και όχι σε μεγάλες αξίες.
Πάντως, τα χρηματιστήρια της Βραζιλίας, της Αργεντινής και της Ρωσίας καταγράφουν άνοδο τουλάχιστον 10% από την αρχή του νέου έτους, ενώ κέρδη παρουσιάζουν και οι κεφαλαιαγορές της Νοτίου Αφρικής και του Μεξικό.
Για το CNN, η αναθέρμανση του ενδιαφέροντος των επενδυτών για τις αναδυόμενες αγορές οφείλεται μεταξύ άλλων στην ανάκαμψη των τιμών των εμπορευματικών πρώτων υλών το τελευταίο δίμηνο, στην επιβράδυνση της (ανταγωνιστικής) αύξησης των επιτοκίων του δολαρίου, αλλά και στην εξασθένηση του αμερικανικού νομίσματος έναντι των νομισμάτων των αναδυόμενων οικονομιών (διευκολύνει την αποπληρωμή δολαριακών χρεών).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης