Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκλογές στην Ισπανία στις 26/6 – Η αποτυχία των κομμάτων να συμφωνήσουν, οδηγεί τους Ισπανούς στις κάλπες

Εκλογές στην Ισπανία στις 26/6 – Η αποτυχία των κομμάτων να συμφωνήσουν, οδηγεί τους Ισπανούς στις κάλπες
Για ιστορική αποτυχία, αλλά και ανικανότητα των πολιτικών κομμάτων της χώρας να συμφωνήσουν στον σχηματισμό κυβέρνησης κάνουν λόγο τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης
Δεν απεφεύχθη τελικά η προκήρυξη νέων εκλογών στην Ισπανία, καθώς μετά και τον τελευταίο, τρίτο γύρο συνομιλιών μεταξύ του βασιλιά Felipe και των επικεφαλής των κομμάτων κατέστη σαφές ότι δεν υπάρχει πολιτικός που να έχει εξασφαλίσει την απαραίτητη υποστήριξη για να αναδειχθεί πρωθυπουργός της χώρας.
Τα μέσα ενημέρωσης στην Ισπανία κάνουν λόγο για ιστορική αποτυχία, αλλά και ανικανότητα των πολιτικών κομμάτων της χώρας να συμφωνήσουν στον σχηματισμό κυβέρνησης, τονίζοντας μάλιστα ότι το πολιτικό αδιέξοδο στη χώρα της Ιβηρικής Χερσονήσου κατέληξε με τον χειρότερο πιθανό τρόπο.
Τα κόμματα αναγνώρισαν την ανικανότητά τους να σχηματίσουν μια κυβερνητική πλειοψηφία και παραιτήθηκαν υπέρ της διεξαγωγής εκλογών, ώστε οι πολίτες να δώσουν λύση σε μια κατάσταση που αυτοί δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών, Pedro Sanchez, ήταν αυτός ο οποίος κλήθηκε να διαλύσει τις αυταπάτες σχετικά με την επίτευξη συμφωνίας.
«Όλοι οι πολιτικοί έχουμε αποτύχει, όμως ορισμένοι εργαστήκαμε για να αποφύγουμε την αποτυχία και άλλοι όχι», σημείωσε ο Sanchez.
«Το Λαϊκό Κόμμα και οι Podemos μπλοκάρισαν τις διαδικασίες. Τη στάση του Rajoy την καταλαβαίνω, όμως αυτή του Iglesias είναι ανεξήγητη», ανέφερε ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών σε συνέντευξή του, ο οποίος επέκρινε με σφοδρότητα των ηγέτη των Podemos μετά την προσπάθεια της τελευταίας στιγμής χθες, με την πρόταση 30 σημείων που κατέθεσε το αριστερό κόμμα Compromis.
Μάλιστα, κατηγόρησε τον Iglesias ότι ποτέ δεν υπήρξε πρόβλημα με το περιεχόμενο των προτάσεων, αλλά ότι «το πρόβλημα του Iglesias ήταν η καρέκλα. Είναι ένας πολιτικός ανελαστικός και άκαμπτος».
Ενώ εμείς κάναμε μια αντιπρόταση, αποδεχόμενοι τα 27 από τα 30 σημεία της πρότασης του Compromis, χωρίς αυτό να πει όχι, αυτός που έκλεισε την πόρτα ήταν ο Iglesias, τόνισε ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών.

Επιμέλεια: Ελένη Κάτσουρα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης