Τελευταία Νέα
Οικονομία

Moscovici σε Παπαδημούλη: Είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία με την Ελλάδα - Κοινή βούληση να γίνουν μεταρρυθμίσεις

Moscovici σε Παπαδημούλη: Είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία με την Ελλάδα - Κοινή βούληση να γίνουν μεταρρυθμίσεις
«Υπάρχουν κάποια βήματα που πρέπει να γίνουν, αλλά ήδη έχουν γίνει πολλά», υποστήριξε ο ευρωπαίος επίτροπος
Την εκτίμηση ότι η ελληνική κυβέρνηση και οι θεσμοί βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία εξέφρασε σήμερα, Τετάρτη 27 Απριλίου, ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Pierre Moscovici, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Δημήτρη Παπαδημούλη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Ο ίδιος είπε συγκεκριμένα ότι «κατά τη γνώμη της Κομισιόν είμαστε πολύ κοντά σε μια συμφωνία».
Υποστήριξε, μεν, ότι «υπάρχουν κάποια βήματα που πρέπει να γίνουν», ωστόσο παραδέχτηκε ότι ήδη έχουν γίνει πολλά.
«Δεν πρέπει να κάνουμε σα να έχει προκύψει νέα κρίση η οποία μπορεί να ξεσπάσει, ενώ έχει υπάρξει μεγάλη προσέγγιση στον καθορισμό των αναγκαίων μέτρων, των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων και έχω κάθε ελπίδα ότι θα καταλήξουμε σύντομα σε αυτή τη συμφωνία», υπογράμμισε ο ευρωπαίος επίτροπος, προσθέτοντας ότι «αυτό τουλάχιστον προσπαθεί να επιτύχει η Κομισιόν με πολύ αποφασιστικότητα».
«Θα εργαστούμε για το θέμα αυτό με πολλή ψυχραιμία, αντικειμενικότητα και βούληση. Βούληση από κοινού θα έλεγα, ώστε η Ελλάδα να κάνει μεταρρυθμίσεις και ενισχυμένη να επανέλθει στην ανάπτυξη, να δημιουργήσει θέσεις εργασίας, όπου, φυσικά, το Σχέδιο Γιούνκερ και η δραστηριότητα της ΕτΕπ, είναι βασικής σημασίας», υπογράμμισε ο Moscovici.
Νωρίτερα, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, είχε αναφέρει:: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον εισηγητή, τον κ. Πιρίνσκι, για την έκθεσή του. Και απευθυνόμενος στον κ. Moscovici και στον κ. Hoyer, να πω ότι η βασική ιδέα της γνωμοδότησης της Επιτροπής μας είναι ότι χρειαζόμαστε επειγόντως περισσότερες επενδύσεις και στροφή σε μια βιώσιμη ανάπτυξη.
Ιδιαίτερα στις χώρες που μαστίζονται από μεγάλη ύφεση, υψηλή ανεργία και μεγάλη μείωση επενδύσεων, όπως η χώρα μου η Ελλάδα. Η Ελλάδα, η οποία αντιμετωπίζει και το πρόσθετο πρόβλημα του προσφυγικού, όπως σωστά σημείωσε ο Επίτροπος Moscovici.
Η εμμονή σε μια τυφλή, δογματική λιτότητα βλάπτει και την οικονομία και τη δημοκρατία αλλά και την κοινωνική και περιφερειακή συνοχή. Και χρειάζεται πιο αποτελεσματική και συνδυασμένη δράση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, του "Ταμείου Juncker" όπως ονομάστηκε, και των ιδιωτικών κεφαλαίων και των διαρθρωτικών κονδυλίων, για να έχουμε μία ισχυρότερη στροφή στην ανάπτυξη.
κ. Moscovici, το τελευταίο που χρειάζεται αυτήν την ώρα η Ευρώπη είναι αστάθεια ή αποσταθεροποίηση στην Ελλάδα. Γι' αυτό και σας καλώ η Κομισιόν να παίξει ενεργότερο ρόλο έτσι ώστε οι εξωπραγματικές απαιτήσεις του ΔΝΤ, που απειλούν με αστάθεια το ΝΑ άκρο της Ευρώπης, να μην επιτρέψουν να ξαναζήσουμε την περιπέτεια του τελευταίου καλοκαιριού. Ευχαριστώ».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης