Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Deutsche Bank παλεύει να διαγράψει τις πρόσφατες «μαύρες ημέρες», αλλά οι επενδυτές δεν πείθονται

Η Deutsche Bank παλεύει να διαγράψει τις πρόσφατες «μαύρες ημέρες», αλλά οι επενδυτές δεν πείθονται
Το κόστος των CDS της τράπεζας εξακολουθεί να είναι 69% μεγαλύτερο από εκείνο των βασικότερων ανταγωνιστών της
Την ώρα που ο επικεφαλής της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας Deutsche Bank, John Cryan, προσπαθεί να διαβεβαιώσει τους επενδυτές ότι η τράπεζά του είναι «ισχυρή σαν βράχος», οι πιστωτικές αγορές εξακολουθούν να δείχνουν ότι ανησυχούν.
Το κόστος ασφάλισης έναντι απωλειών στο χρέος της Deutsche Bank είναι 69% υψηλότερο έναντι του μέσου όρου για τους 12 μεγαλύτερους ανταγωνιστές της.
Και ενώ αυτό είναι χαμηλότερο από τα επίπεδα του Φεβρουαρίου, το χάσμα δείχνει ότι οι επενδυτές ξεχωρίζουν την τράπεζα έπειτα από τις ανησυχίες που εντάθηκαν στις αρχές του χρόνου ότι η μειούμενη κερδοφορία της θα έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορέσει να εξυπηρετήσει η DB το χρέος της και συγκεκριμένα την αποπληρωμή των κουπονιών από CoCos.
Δείχνει επίσης τη δυσκολία αναστροφής των επιπτώσεων από μία αγορά παραγώγων όπου μία ταχύτατη αύξηση των CDS μπορεί να πυροδοτήσει ακόμη περισσότερη αντιστάθμιση κινδύνου από τις εταιρείες που πραγματοποιούν συναλλαγές με την τράπεζα.
Οι επενδυτές αύξησαν τις τιμές των CDS το Φεβρουάριο, καθώς ο συνδιευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, John Cryan, απέτυχε να εμπνεύσει εμπιστοσύνη με το σχέδιό τους για περικοπή κόστους και «χτίσιμο» αποθεματικών.
Οι πιέσεις επιμένουν, με την τράπεζα να αναμένεται ότι θα αναφέρει την Πέμπτη 28 Απριλίου μία υποχώρηση της τάξης του 29% για το Α' τρίμηνο του έτους στα έσοδά της από τις πράξεις σε χρηματιστήρια, αγορές ομολόγων, εμπορευμάτων κλπ., το ισχυρότερο δηλαδή κομμάτι των δραστηριοτήτων της, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών στο Bloomberg.
«Φαίνεται ότι την παρούσα στιγμή υπάρχει ένας παράγοντας φόβου όσον αφορά την Deutsche Bank», σημειώνει ο Francois Lavier, ο οποίος διαχειρίζεται 3,4 δισ. δολ. τραπεζικού χρέους στην Lazard Freres Gestion, συμπεριλαμβανομένων ομολόγων της Deutsche Bank.
«Οι επενδυτές είναι πολύ προσεκτικοί απέναντι στην τράπεζα.
Θα συνεχίσουν να είναι προσεκτικοί όσο παρουσιάζει ζημίες και διατρέχει τον κίνδυνο να μην παράγει κεφάλαιο».



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης