Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bill Gates: Να αυξηθούν οι φόροι στα κέρδη από επενδύσεις, όπως οι φόροι εισοδήματος

Bill Gates: Να αυξηθούν οι φόροι στα κέρδη από επενδύσεις, όπως οι φόροι εισοδήματος
Σήμερα ο υψηλότερος φόρος για τα κέρδη από επενδύσεις ανέρχεται σε 20%, τη στιγμή που ο υψηλότερος φόρος για εισοδήματα φτάνει στο 39,6%
Υπέρ της αύξησης των φόρων που αφορούν τις επενδύσεις στα ίδια επίπεδα με εκείνους τους εισοδήματος τάχθηκε ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, Bill Gates, μιλώντας τη Δευτέρα 2 Μαΐου 2016 στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC.
Όντας δε ο ίδιος ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτές παγκοσμίως, η τοποθέτησή του αυτή αποκτά άλλη βαρύτητα.
Ο Gates δήλωσε ότι είναι «ευχαριστημένος» που γίνεται πλέον περισσότερη συζήτηση σχετικά με το φορολογικό κώδικα.
Όταν ρωτήθηκε για το τι θα άλλαζε, συντάχθηκε με το φίλο του, επίσης δισεκατομμυριούχο και πρώην πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου, Warren Buffett, υποστηρίζοντας την αύξηση των φόρων για το εισόδημα.
Όμως, ο κροίσος ιδιοκτήτης της Microsoft δεν έμεινε εκεί, αλλά τόνισε ότι θα ανέβαζε και τους φόρους στα κέρδη από επενδύσεις, τα οποία αποτελούν τη μεγαλύτερη πηγή εισοδήματος για τους πλούσιους Αμερικανούς.
Σήμερα ο υψηλότερος φόρος για τα κέρδη από επενδύσεις ανέρχεται σε 20%, τη στιγμή που ο υψηλότερος φόρος για εισοδήματα φτάνει στο 39,6%.
«Πάντα υπήρχε το ερώτημα εάν οι φόροι στο κεφάλαιο θα πρέπει να είναι πολύ χαμηλότερα από εκείνους των εισοδημάτων από εργασία», λέει ο Gates.
«Τείνω να πιστέψω ότι θα πρέπει να είναι στο ίδιο επίπεδο και ότι αυτό αποτελεί μία ευκαιρία να είμαστε λίγο πιο προοδευτικοί».
Όταν ρωτήθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης εάν το «ίδιο επίπεδο» σημαίνει ότι θα πρέπει να χαμηλώσουν οι φόροι εισοδήματος ή να αυξηθούν οι φόροι στο κεφάλαιο, ο Gates τόνισε ότι ο ίδιος θα προτιμούσε να αυξηθούν το δεύτερο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης