Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lew (ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Έκκληση στο Κογκρέσο να δράσει, προκειμένου να αποφευχθεί το bailout στο Πουέρτο Ρίκο

Lew (ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Έκκληση στο Κογκρέσο να δράσει, προκειμένου να αποφευχθεί το bailout στο Πουέρτο Ρίκο
Το νησί δεν μπόρεσε να αποπληρώσει χρέος ύψους 422 εκατ. δολ. - Ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών προειδοποιεί για μπαράζ χρεοκοπιών
Προειδοποίηση ότι το Πουέρτο Ρίκο μπορεί να χρειαστεί να διασωθεί από την κυβέρνηση των ΗΠΑ εάν το Κογκρέσο δεν εγκρίνει ένα νομοσχέδιο σχετικά με οικονομική βοήθεια προς το νησί που θα αφορά την αναδιάρθρωση του χρέους του απηύθυνε ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών Jack Lew.
Μάλιστα, ο Lew δεν δίστασε να προειδοποιήσει ότι σε αντίθετη περίπτωση υπάρχει κίνδυνος να σημειωθεί ντόμινο χρεοκοπιών.
Συγκεκριμένα, ο υπ. Οικονομικών των ΗΠΑ σημειώνει τη Δευτέρα 2 Μαΐου σε σχετική επιστολή του ότι «εκτός εάν το Κογκρέσο περάσει τη νομοθεσία που περιλαμβάνει την πρέπουσα αναδιάρθρωση και τα εργαλεία εποπτείας, μία διάσωση (bailout) με τα λεφτά των φορολογουμένων μπορεί να αποδειχθεί μονόδρομος προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την κλιμακούμενη κρίση».
«Το Κογκρέσο πρέπει να δράσει γρήγορα για να επιλύσει τις τελευταίες εναπομείνασες λεπτομέρειες σχετικά με τη νομοθεσία που θα βοηθήσει το Πουέρτο Ρίκο».
Τα σχόλιά του ήλθαν λίγη ώρα αφότου το Πουέρτο Ρίκο έχασε την προθεσμία για να αποπληρώσει ένα ομόλογο ύψους 422 εκατ. δολ. που αφορούσε την κρατική του Επενδυτική Τράπεζα.
Αυτή η εξέλιξη αύξησε την πίεση προς τους επενδυτές να διαπραγματευτούν την αναδιάρθρωση του χρέους και προς το Κογκρέσο να εγκρίνει τη νομοθεσία που θα βοηθήσει να ξεπεραστεί η οικονομική κρίση που μαστίζει το νησί.
Το Πουέρτο Ρίκο χρωστάει πάνω από 70 δισ. δολ., τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για να καλυφθούν τα υψηλά ελλείμματα του προϋπολογισμού κατά το παρελθόν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης