Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNBC: Αυτόνομα αυτοκίνητα Volvo χωρίς οδηγό θα κυκλοφορήσουν στο Λονδίνο το 2017

CNBC: Αυτόνομα αυτοκίνητα Volvo χωρίς οδηγό θα κυκλοφορήσουν στο Λονδίνο το 2017
Η Volvo υπολόγισε, ότι τα αυτόνομα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό θα μειώσουν τα ασφάλιστρα παγκοσμίως κατά 20 δισ. δολάρια ΗΠΑ μέχρι το 2020
Αυτόνομα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό σχεδιάζει να θέσει σε πιλοτική κυκλοφορία στο Λονδίνο το 2017 η αυτοκινητο-βιομηχανία Volvo, ανοίγοντας τον δρόμο για την μαζική υιοθέτηση της αντίστοιχης τεχνολογίας στην Ευρώπη.
Ρεπορτάζ του ειδησεογραφικού δικτύου CNBC επικαλείται δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της Volvo Cars, Håkan Samuelsson, ο οποίος διαθέτει στοιχεία σύμφωνα με τα οποία το 90% των ατυχημάτων στους δρόμους οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος, κάτι που θα επιχειρήσει να βελτιώσει με τα αυτόνομα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό.
Για τον Samuelsson, η επιλογή του Λονδίνου για την πρεμιέρα του πιλοτικού προγράμματος της Volvo οφείλεται στο γεγονός, ότι αποτελεί μια εξελιγμένη τεχνολογικά πρωτεύουσα με ιδιαίτερα μεγάλο πρόβλημα κυκλοφορίας.
Η Volvo υπολόγισε, ότι τα αυτόνομα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό θα επιφέρουν μεγάλες συνέπειες στην ασφαλιστική βιομηχανία, καθώς αναμένεται να προκαλέσουν τη μείωση των ατυχημάτων κατά 80% μέχρι το 2035, ενώ τα ασφάλιστρα θα μειωθούν παγκοσμίως κατά 20 δισ. δολάρια ΗΠΑ μέχρι το 2020.
Σύμφωνα με ειδικούς, η τεχνολογία των πλήρως αυτόνομων αυτοκινήτων χωρίς οδηγό θα χρειαστεί πολλά χρόνια μέχρι να υιοθετηθεί ευρέως, όμως ένα μέρος της τεχνολογίας αυτής - όπως π.χ. το ημι-αυτόνομο φρενάρισμα - αναμένεται να υιοθετηθεί ταχύτερα και να περιορίσει τα σημαντικά ατυχήματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης