Τελευταία Νέα
Οικονομία

Ξαφά: Ακόμη και αν κλείσει η συμφωνία με τους θεσμούς, η αποτυχία είναι προδιαγεγραμμένη

Ξαφά: Ακόμη και αν κλείσει η συμφωνία με τους θεσμούς, η αποτυχία είναι προδιαγεγραμμένη
Η κυβέρνηση είναι ανίκανη να φέρει ανάπτυξη, μόνον οι εκλογές μπορούν να λύσουν το πρόβλημα, δήλωσε η πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ
Προδιαγεγραμμένη είναι η αποτυχία, ακόμη και αν κλείσει η συμφωνία με τους θεσμούς, σύμφωνα με την πρώην εκπρόσωπο της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Μιράντα Ξαφά, η οποία σε δηλώσεις της στον ραδιοφωνικό σταθμό «Focus» τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι ανίκανη να φέρει ανάπτυξη στη χώρα και ότι το πρόβλημα μπορεί να λυθεί μόνο με εκλογές.
Ειδικότερα, η κ. Ξαφά σημείωσε ότι «θεσμοί και κυβέρνηση συζητούν συνέχεια για τα προληπτικά μέτρα κι όχι για το κύριο πακέτο των 5,4 δισ. ευρώ, για το οποίο υπάρχουν ακόμη διαφορές, κυρίως στο συνταξιοδοτικό».
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, συμπλήρωσε, δεν είναι εκείνο που ζητάει 3,5% πλεόνασμα, για να προσθέσει ότι το Ταμείο «υποστηρίζει ότι τα μέτρα των 5,4 δισ. θα φέρουν πλεόνασμα μόνο 1,5%».
«ντί για περικοπή δαπανών που θα μείωναν άμεσα το έλλειμμα, η κυβέρνηση επιμένει σε αύξηση φορολογικών συντελεστών, οδηγώντας με αυτό τον τρόπο την τρόικα να επιμένει στα προληπτικά μέτρα (...) Ακόμη κι αν κλείσει η συμφωνία, η αποτυχία είναι προδιαγεγραμμένη, καθώς η επερχόμενη φορολαίλαπα, θα συρρικνώσει περαιτέρω τον ιδιωτικό τομέα», τόνισε δήλωσε η κ. Ξαφά.
Πρόσθεσε δε, ότι η κυβέρνηση είναι ανίκανη να φέρει την ανάπτυξη στη χώρα και ότι «κανένας σοβαρός άνθρωπος δεν θα γινόταν υπουργός σε αυτή την κυβέρνηση», εκτιμώντας ότι «μόνον οι εκλογές θα μπορούσαν να λύσουν το πρόβλημα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης