Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Συρρικνώθηκε κατά 17% το εμπορικό έλλειμμα τον Μάρτιο του 2016, στα 40,4 δισ. δολάρια

ΗΠΑ: Συρρικνώθηκε κατά 17% το εμπορικό έλλειμμα τον Μάρτιο του 2016, στα 40,4 δισ. δολάρια
Οι εξαγωγές υποχώρησαν κατά 2,2%, στα 176,6 δισ. δολάρια τον Μάρτιο και οι εισαγωγές σημείωσαν ακόμη μεγαλύτερη πτώση της τάξης του 4,9%, στα 217,1 δισ. δολάρια
Κατά 17% συρρικνώθηκε το έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο των ΗΠΑ τον Μάρτιο του 2016, στα 40,4 δισ. δολάρια, το χαμηλότερο επίπεδο εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο, αν και η μείωση αντικατοπτρίζει το δύσκολο κλίμα για τους αμερικανούς εξαγωγείς και τη μεγαλύτερη προσοχή που επιδεικνύουν οι καταναλωτές.
Οι εξαγωγές υποχώρησαν κατά 2,2%, στα 176,6 δισ. δολάρια τον Μάρτιο, παραμένοντας στο χαμηλότερo επίπεδο εδώ και πολλά χρόνια, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η αμερικανική στατιστική υπηρεσία.
Οι εξαγωγές τροφίμων και βιομηχανικών προμηθειών υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2010.
Όσον αφορά τις εισαγωγές, σημείωσαν ακόμη μεγαλύτερη πτώση της τάξης του 4,9%, στα 217,1 δισ. δολάρια, σε χαμηλό πέντε ετών.
Αν και το φθηνότερο πετρέλαιο συνέβαλε στην πτώση, οι ΗΠΑ επίσης εισήγαγε λιγότερα αυτοκίνητα, ενδύματα, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, καταναλωτικά αγαθά, κρασί και μπίρα.
Η πτώση στις εισαγωγές είναι ενδεικτική της προσεκτικής συμπεριφοράς των καταναλωτών στις αρχές του έτους, μετά το δύσκολο ξεκίνημα του 2016, όταν οι χρηματιστηριακές αγορές υποχώρησαν σημαντικά εξαιτίας των ανησυχιών για επιδείνωση της παγκόσμιας οικονοίας.
Σημειώνεται ότι τον Φεβρουάριο το εμπορικό έλλειμμα αναθεωρήθηκε ελαφρώς στα 47 δισ. δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης