Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πάνω από τα 45 δολάρια εκ νέου το πετρέλαιο, μετά τη μείωση της παραγωγής στον Καναδά εξαιτίας πυρκαγιάς

Πάνω από τα 45 δολάρια εκ νέου το πετρέλαιο, μετά τη μείωση της παραγωγής στον Καναδά εξαιτίας πυρκαγιάς
Η τιμή του πετρελαίου Brent καταγράφει άνοδο 1,53%, στα 45,66 δολάρια το βαρέλι και του αμερικανικού αργού ενισχύεται κατά 1,74%, στα 44,41 δολάρια
Πάνω από τα 45 δολάρια το βαρέλι κινείται εκ νέου την Τετάρτη, 4 Μαΐου 2016, η τιμή του πετρελαίου, βοηθούμενο από τη μείωση της παραγωγής στην πετρελαϊκή περιοχή του Καναδά εξαιτίας μεγάλης πυρκαγιάς, με τις ανησυχίες για την υπερπροσφορά «μαύρου χρυσού» και την αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων να μπαίνουν στην άκρη.
Σημειώνεται ότι η καναδική επαρχία της Αλμπέρτα εκκένωσε το σύνολο του πληθυσμού στο Fort McMurray, όπου τεράστια πυρκαγιά ξέσπασε στην καρδιά της πετρελαιοφόρου περιοχής της χώρας, οδηγώντας ορισμένες εταιρείες να σταματήσουν την παραγωγή.
Η τιμή του πετρελαίου Brent την ώρα δημοσίευσης του άρθρου καταγράφει άνοδο 1,53%, στα 45,66 δολάρια το βαρέλι και του αμερικανικού αργού ενισχύεται κατά 1,74%, στα 44,41 δολάρια το βαρέλι.
Σημειώνεται ότι το πετρέλαιο Brent έχει υποχωρήσει περισσότερο από 6% από τα υψηλά της Παρασκευής, μετά την ανακοίνωση της αύξησης της παραγωγής «μαύρου χρυσού» από τον ΟΠΕΚ, τα σημάδια οικονομικής επιβράδυνσης στις ΗΠΑ και την Ασία και το ισχυρότερο δολάριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης