Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στήριξη από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει αύριο ο Τσίπρας σε συνεδρίαση της Κ.Ο. του κόμματος

Στήριξη από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει αύριο ο Τσίπρας σε συνεδρίαση της Κ.Ο. του κόμματος
Η κυβέρνηση δεν θα νομοθετήσει μέτρα υπό αίρεση, όπως ζητάει το ΔΝΤ και το Βερολίνο - Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καλούνται να υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο
Τις κυβερνητικές επιλογές, το σχεδιασμό και τους στόχους που θέτει η κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση σχεδιάζει να εξηγήσει αύριο στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδος του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.
Ο Τσίπρας, που από το πρωί έχει συνεχείς συσκέψεις με τους στενούς του συνεργάτες, συγκάλεσε εκτάκτως τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικός ομάδος του κόμματός του εν όψει και της συζήτησης που θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο στην Ολομέλεια για το ασφαλιστικό-φορολογικό νομοσχέδιο.
Υψηλόβαθμες κυβδερνητικές πηγές σημειώνουν, ότι ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί στο σύνολο των μεταρρυθμίσεων που εισάγονται με το ασφαλιστικό και το φορολογικό νομοσχέδιο, τεκμηριώνοντας την κυβερνητική θέση πως με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο γίνεται ανακατανομή των φορολογικών βαρών με δικαιότερο τρόπο, ότι προστατεύονται τα κοινωνικά δικαιώματα και τα συμφέροντα της πλειοψηφίας, τονίζοντας ότι το νομοσχέδιο είναι επιλογή της κυβέρνησης.
Όπως φέρεται ότι θα πει ο Αλέξης Τσίπρας στην κοινοβουλευτική του ομάδα, το νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί αργά το βράδυ της Κυριακής 8 Μαΐου 2016 είναι μέσα στο πλαίσιο των υποχρεώσεων που απορρέουν από τη συμφωνία με τους θεσμούς, θα καταστήσει όμως σαφές ότι η διαμόρφωση, οι διατάξεις και οι μεταρρυθμίσεις που εισάγονται αποτελούν επιλογές της κυβέρνησης και έχουν κοινωνικό πρόσημο.
Παράλληλα ο πρωθυπουργός αναμένεται να εξαπολύσει σκληρή επίθεση στα κόμματα της αντιπολίτευσης και ειδικά στη Νέα Δημοκρατία, για τη στάση που τηρούν στις διαπραγματεύσεις για το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης του τρίτου προγράμματος διάσωσης της Ελλάδος.
Ο Τσίπρας θα καλέσει τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τοποθετηθούν ευθέως για το αν συμφωνούν ή όχι με τις προτάσεις του ΔΝΤ που προβλέπουν περικοπή συντάξεων και μισθών και νέα σκληρή φοροεπιδρομή.
Επιπλέον, ο Αλέξης Τσίπρας θα επαναλάβει με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο, ότι η κυβέρνηση δεν θα νομοθετήσει μέτρα υπό αίρεση, όπως ζητάει το ΔΝΤ και το Βερολίνο, καλώντας το σύνολο των βουλευτών του κόμματός του να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων στηρίζοντας τις κυβερνητικές επιλογές.
Ο πρωθυπουργός σήμερα Πέμπτη 5 Μαΐου 2016, θα έχει συνεχείς συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου μέχρι αργά το βράδυ, με αντικείμενο τη διαπραγμάτευση και το κρίσιμο Eurogroup της Δευτέρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης